• Jakob Dekker

Fiat 500 jubileummodellen bij FrankVanemanAutomotive

HOOFDDORP Begin deze maand was het precies zestig jaar geleden dat de eerste (door Dante Giacosa ontworpen) Fiat Nuova 500 in Turijn het levenslicht zag. De als rugzak door het leven gaande compacte vierwieler werd internationaal (in meer dan 100 landen) een doorslaand succes en is dat vandaag de dag nog steeds. Niet zo heel veel modellen kunnen immers zeggen dat er meer dan 4 miljoen van het oorspronkelijke en 2 miljoen van het sinds 2007 bestaande model verkocht zijn.

Om die reden stonden afgelopen week meerdere klassieke Fiat 500's, tussen de hedendaagse versies in de showrooms van FrankVanemanAutomotive. Daar debuteerde de Fiat 500 Anniversario. De speciale retro-uitvoering van het huidige 500 model is leverbaar in de aparte kleuren Sicilia Orange en Riviera Green en valt verder op door de: 16 inch lichtmetalen velgen in vintage stijl met wieldoppen (of optioneel klassieke spaakwielen), meerdere chromen accenten, historische Fiat logo's, de in historisch schrift uitgevoerde vermelding Anniversario op de achterkant, het Dolce Vita interieur met een speciaal stoffen streepjesmotief, maar ook hedendaagse zaken zoals een 7 inch Uconnect infotainmentsysteem. Qua aandrijving is de 500 anno 2017 er ook op vooruitgegaan. Het is nog steeds een tweecilinder, maar die levert door de hedendaagse techniek plus turbo 80 pk. En afhankelijk van de klantenwens kan deze gekoppeld worden aan een handgeschakelde of een Dualogic gerobotiseerde automaat. Het tijdelijk verkrijgbare model is leverbaar vanaf 19.095 euro (plus 1.000 euro voor de Cabrio) of via private lease voor 60 euro per week. In het laatste geval wordt de auto geleverd met 500 euro brandstoftegoed.

Bij FrankVanemanAutomotive is iedereen met een Fiat 500 welkom voor een check en wasbeurt van de auto en op alle Fiat 500's uit voorraad, zowel nieuw als gebruikt, geldt een toepasselijke korting van € 500,-.

Weetje: Ter gelegenheid van het 500 jubileum heeft Fiat ook een zeer exclusieve en uiterst gelimiteerde serie 500-60th versies aangekondigd, die later dit jaar aan de gelukkige kopers (waaronder enkele Nederlanders) uitgeleverd zullen worden.