• pr

Modeontwerper vertrekt uit de stad naar Badhoevelaan

BADHOEVEDORP Hij is het pand momenteel volop aan het inrichten, maar Paul Schulten is verheugd om binnenkort de deuren te openen aan de Badhoevelaan 111. De Nederlandse modeontwerper verhuist van de drukke binnenstad van Amsterdam naar het goed bereikbare Badhoevedorp.

"Het leek altijd een beetje vergeten, maar het dorp ontwikkelt enorm en is extreem goed bereikbaar."

Na zijn studie MTS Mode en Kleding werkte Schulten voor verschillende modehuizen als Edgar Vos en Claudia Sträter.

Daarnaast deed hij de styling van diverse televisieproducties. In 2000 nam Schulten Vos' modehuis over en ging hij verder onder zijn eigen naam. In 2006 begon hij zijn eigen modelijn voor dames.

Twintig jaar lang werkte de ontwerper aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. "Maar die locatie is overdreven duur en onpraktisch bij het parkeren van je auto. Niet prettig voor de klanten." Schulten presenteerde zijn ontwerpen vervolgens aan de Honthorststraat, vlakbij het Museumplein, maar dit pand werd te klein.

"Mijn ontwerpen zijn gericht op een nichemarkt en daarom ben ik niet afhankelijk van winkelstraten, ik zou bij wijze van spreken ook op een

industrieterrein kunnen zitten." Maar de inwoner van Sloten vond op de hoek van de Sloterweg en de Badhoevelaan een perfecte locatie. "Het is echt het pand dat ik zocht, heel industrieel. Mijn klanten komen vooral uit Amsterdam en 't Gooi en die zijn straks minder tijd kwijt, dan wanneer ze

nu door het centrum van Amsterdam moeten reizen. Ook zitten we dicht bij Schiphol-Oost, waardoor sommige klanten makkelijker van en naar hun toestel kunnen komen. Badhoevedorp ligt sowieso heel centraal." Of toekomstige klanten ook uit Badhoevedorp zelf komen, weet de modeontwerper nog niet, maar hij heeft in elk geval elk seizoen de collectie 'Ready to wear'. Het is afgeleid van de haute couture-lijn, maar dan altijd verkrijgbaar voor een vriendelijke prijs. "Er valt te kiezen uit een uitgebreide reeks maten, van 38 tot 48/ 50, gewoon in de winkel aan het rek. Ik ben zelf niet zo gericht op leeftijden en maten, maar maak kleding meer voor bepaalde type vrouwen en denk daarbij aan hun levensstijl. Klassiek, sportief, voor op kantoor, voor speciale gelegenheden, noem maar op. De kleding is hier gewoon te passen. Ik wil vooral laagdrempelig zijn. Mede daarom ben ik verhuisd naar Badhoevedorp."

Schulten is momenteel druk bezig met de presentatie in september van de collectie winter 2017-2018 van de haute couture-lijn en de collectie Ready to wear. De officiële openingsdatum van de winkel is nog niet bekend. Vanaf 4 augustus is er in elk geval een uitverkoop van de huidige collectie. Een kijkje nemen naar de huidige ontwerpen kan via www.paulschulten.nl.