Somkido Bloemen en Planten

NIEUW-VENNEP Tot Pasen was Somkido Bloemen en Planten alleen op drie markten van Hoofddorp te vinden en op de markt van Nieuw-Vennep. Eigenaresse Somkid Chuenchom opende echter op Tweede Paasdag ook een winkel in de Elemastraat 95 in Nieuw-Vennep. Daar kunnen haar klanten voortaan op vrijdag, zaterdag en maandag van 9 tot 17 uur terecht. “En dat niet alleen voor de planten die wij op de markt verkopen, maar ook voor snijbloemen, grotere kamerplanten en een groter assortiment tuinplanten.” Wat de naam Somkido betreft: 'Wij moesten een naam bedenken en hebben gewoon een o achter mijn voornaam gezet.'

Somkido Bloemen en Planten (06-39798838) start op de markten altijd om 8 uur. Op die van Het Paradijs is zij dinsdags tot 16 uur te vinden, op woensdag tot 13.00 uur op die van Toolenburg, op donderdag tot 13.00 uur op de markt van het Harmonieplein in Nieuw-Vennep en op zaterdag tot 17 uur op de markt van Floriande.

“Ik ben voordelig en lever kwaliteit. Dat kan vanwege de dagelijkse aanvoer vanuit de veiling van Aalsmeer. Daar zorgt mijn vriend Gert-Jan voor die daarin 50 jaar ervaring heeft. De snijbloemen voor de winkel worden elke donderdag vers geleverd.”

De van oorsprong Thaise Somkid kwam bij toeval in de bloemen en planten terecht. “Ik woon 42 jaar in Nederland en heb lang voor een opleidingscentrum voor leidsters van kinderdagverblijven gewerkt. Maar ik werd overtallig en kwam zonder werk. Toen mijn vriend hoorde dat er op de markt in Nieuw-Vennep een plekje vrij kwam, heb ik mij daarvoor opgegeven.” Zij begon klein met een tent van 3 bij 3 meter, maar breidde geleidelijk uit. “Op 2 april hadden wij in de winkel een Open Dag. Vanaf toen is het druk gebleven. Dat komt ook omdat wij in de winkel de marktprijzen hanteren. Bovendien bezorgen wij als service voor de buurt de planten gratis thuis.”

Van 1 t/m 5 mei heeft Somkido 1 Euro-dagen: “Mensen kennen ons daarvan. Daar zijn wij bekend mee geworden!”