• Archief

Vier mannen aangehouden bij inbraak in Badhoevedorp

BADHOEVEDORP De politie heeft zondagochtend 29 september vier mannen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Generaal Snijderstraat in Badhoevedorp. Het gaat om Amsterdammers in de leeftijd van 17, 18 en 20 (tweemaal) jaar oud.

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 september, kort voor middernacht, kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat twee mannen verdacht rond een woning liepen. De getuige vermoedde een inbraak.

WEGLOPEN De politie was binnen een minuut ter plaatse en zag nog juist twee mannen weglopen in de richting van de Spechtstraat. Hier aangekomen stond er een personenauto met daarin de vier verdachten. Op basis van het opgegeven signalement werden twee van hen herkend. De mannen konden geen aannemelijke reden geven voor hun aanwezigheid in Badhoevedorp. Ook bleken zij bekenden van de politie te zijn in verband met inbraken.

Bij controle bij de woning bleek hier gepoogd te zijn een achterdeur open te breken. De vier verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.