• Fotopersbureau Zegers

Gemaskerde mannen vluchten naar Zwanenburg

ZWANENBURG Twee gemaskerde scooterrijders hebben zondagnacht na een wilde achtervolging hun motorscooter achtergelaten op Kromme Spieringweg in Zwanenburg, naast de A9. De politie heeft twee mannen van 18 en 16 jaar aangehouden op de Schipholweg in Boesingheliede.

Agenten zien in de nacht van zondag 11 augustus op maandag 12 augustus 2019 rond 3.15 uur op de Burgemeester van Leeuwenlaan in Amsterdam Nieuw-West een motor rijden met daarop twee gemaskerde personen. Het kenteken van de motor staat als gestolen geregistreerd. Het duo krijgen een stopteken, maar op dat moment gaat de motor er met hoge snelheid vandoor. Bij de achtervolging die volgt crasht op de Tom Schreursweg een politieauto. De agenten in het voertuigen raken daarbij lichtgewond.

De achtervolging wordt voortgezet door andere politievoertuigen met assistentie van de politiehelikopter. De helikopter ziet korte tijd later de inmiddels achtergelaten motor op de Kromme Spieringweg tussen Vijfhuizen en Zwanenburg. Het contactslot blijkt geforceerd en in de bosjes worden bivakmutsen en handschoenen gevonden. Korte tijd later worden twee verdachten aangehouden in Boesingheliede.

De politie doet onderzoek naar de zaak.