• Politie.nl

Haarlemmermeer en Schiphol spannen samen tegen criminelen

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer en de luchthaven Schiphol gaan samen de strijd aan met criminelen die het wettelijke gezag ondermijnen. Burgemeester Marianne Schuurmans presenteerde het project vorige week bij de lancering van de gemeentebegroting als één van de plannen voor volgend jaar.

Ondermijning is een probleem dat steeds meer de kop opsteekt, aldus de burgemeester. Ook Schiphol wil er alles aan doen om criminelen die via het legale circuit willen infiltreren buiten de deur te houden. Daarbij gaat het vooral om geregelde screening van bedrijven die op de luchthaven gevestigd.

Volgens burgemeester Schuurmans is het niet meer uit te leggen aan een hardwerkende ondernemer die ziet hoe zijn criminele buurman door zijn duistere zaken extreem in weelde leeft. "Dat geeft een verkeerde uitstraling."

VERWARDE PERSONEN De gemeente wil ook doorgaan met de ambitie om verwarde personen met veel hulp en begeleiding toch in hun buurt te laten wonen. Dit project is al even aan de gang en het is de bedoeling dat daar in 2020 met veel energie mee wordt doorgegaan.