• Eric van Lieshout
  • Eric van Lieshout

Flinke schade aan auto door valetparkingdienst

SCHIPHOL Een man uit Velp, nabij Arnhem, kwam bedrogen uit nadat hij begin augustus na zijn vakantie zijn auto weer wilde ophalen, na deze twee weken eerder afgegeven te hebben aan een valetparkingdienst op Schiphol. Zijn auto was nergens te bekennen en ook het bedrijf, Swift Valet Parking, waar hij zijn auto aan had toevertrouwd, reageerde nergens meer op.

Het werd nog erger toen bleek dat zijn auto betrokken was geweest bij een eenzijdige aanrijding en doorrijden na die aanrijding, toen de man op vakantie was. Vanmorgen werd zijn auto terug gevonden door de politie, op een parkeerdek op Schiphol-Rijk. De chauffeur van de auto werd aangehouden en heeft een proces verbaal gekregen. "Swift Valet Parking was niet meer bereikbaar via telefoon of mail", vertelt de eigenaar van de auto. Hij reageert onthutst: "Ik weet nog niet hoeveel de schade de auto heeft opgelopen, maar dat gaat een flinke kostenpost zijn. Ik ga proberen om via een civielrecht-procedure de betrokken personen en/of het bedrijf aansprakelijk te stellen. Al zal dit erg moeilijk worden."

De man (naam bekend bij de redactie) was zich van geen kwaad bewust toen hij via Social Deal, een website die kortingen aanbiedt voor uitjes, het contract afsloot bij het betreffende valetparkingbedrijf. "Ik heb zelfs nog contact gehad met Social Deal of zij dit bedrijf gecheckt hadden en dat was zo volgens hen. Nu heeft Social Deal ineens alle banden met het valetparkingbedrijf verbroken."

Het bergingsbedrijf, dat zijn beschadigde auto ophaalde van Schiphol, wist hem te vertellen dat hij de 50ste auto was die dit jaar met schade van valetparking weggesleept moest worden. "Helaas stond mijn auto wel in de top 5 van de meeste opgelopen schade. Hij is waarschijnlijk total loss."

Tenslotte laat de gedupeerde man weten: "Laat mijn boodschap een waarschuwing zijn voor alle reizigers die hun auto achter willen laten op Schiphol. Er zijn natuurlijk ook goede valetparkingbedrijven met een bewaakt parkeerterrein, maar check dit goed en neem niet alles aan wat er op internet staat." Ook hoopt hij dat er actie ondernomen wordt door de overheid. "Er moet echt iets gebeuren, want dit wordt echt een gigantisch probleem voor steeds meer mensen."

De website van Swift Valet Parking is inmiddels niet meer bereikbaar.