• Adv

4X waarom jij in Hoofddorp zou willen wonen.

Amsterdam is snel te prijzig, te druk, te eng of te onveilig. Met dank aan de fijne uitvalsweg richting Schiphol is het nabijgelegen dorp Hoofddorp in 30 jaar bijna 8 keer zo groot geworden. Hoofddorp is inmiddels het grootste dorp in de Haarlemmermeerpolder en er is daardoor het meeste te beleven. De woningen zijn goed, de Randstad is goed bereikbaar en voor velen is het werk dichtbij.

Met moderne nieuwbouwwijken en een gezellig winkelcentrum is Hoofddorp een dorp waar veel bewoners en ondernemers nooit meer uit weg zouden willen. Daarbij krijg je er in vergelijking met Amsterdam, veel tuin en ruimte voor je geld. Met uitzondering van het centrum is Hoofddorp daarbij ook nog redelijk nieuw. De meeste gebouwen zijn minder dan 30 jaar oud!

1. Winkelcentrum

Door de unieke locatie is het dorp volop in ontwikkeling en biedt het hierdoor een breed scala aan faciliteiten. Hoofddorp heeft een enorm leuk en sfeervol (overdekt) winkelcentrum. Het stadhuis met theater grenst aan een boomgaard met grazende schapen en geiten. Met een ruime keuze uit supermarkten, afhaalrestaurants en snackbars vind je hier gegarandeerd voor ieder wat wils. Daarnaast heeft iedere wijk een klein eigen winkelgebied en hoef je dus nooit ver te lopen voor je dagelijkse boodschappen!

2. Ligging

Moet je vaak op en neer naar Amsterdam? Dan is Hoofddorp de perfecte locatie voor jou. Met een centraal treinstation en vele mogelijkheden tot openbaar vervoer kun je er alle kanten op. Je komt binnen Hoofddorp gemakkelijk met het openbaar vervoer van A naar B, en bent in no-time in hartje Amsterdam! Ook Schiphol is gemakkelijk bereikbaar vanuit Hoofddorp.

3. Natuur

Wat velen fijn vinden aan het wonen in Hoofddorp is dat je zo in een park of bos zit. Je vindt hier ook veel speel- en grasvelden voor kinderen om naar hartenlust te spelen. Hoofddorp wordt gesierd door het lokale Haarlemmermeerse bos en de Toolenburgse plas. Mocht je nu liever naar zee gaan dan zit je ook zo met je voeten in het zeewater! Stranden als Zandvoort, Noordwijk en Bloemendaal zijn namelijk hartstikke dichtbij.

4. Scholen

Ook in Hoofddorp vind je een goed aanbod scholen en mogelijkheden tot kinderopvang. Gegarandeerd dat je een geschikte school kan vinden die niet al te ver van de woning af ligt. Het 'dorpse' gevoel gecombineerd met de moderne uitstraling en vele evenementen en activiteiten maken het zowel voor ouders als voor de kinderen een heerlijke plek om te wonen.