145

Ik ben een jurk. Een sentimentele jurk. En Haarlemmermeer is daar een hele verkeerde gemeente voor. Je draait je om en ze slopen het decor van je jeugd, tienerjaren en hoogtijdagen.

Mijn kleuterschool, lagere school, oude voetbalclub: weg. Ik kwam er al jaren niet meer, had er ook niets meer te zoeken en toch vind ik het jammer. Het schijnt een psychische afwijking te zijn om emoties aan plaatsen en gebouwen te koppelen. Maar ik kan er niets aan doen: wanneer ik bijvoorbeeld lees dat buslijn 145 uit Hoofddorp verdwijnt, dan vind ik dat oprecht jammer. Ondanks dat ik al 20 jaar niet meer in de 145 gezeten heb. Maar ik heb nu eenmaal goede herinneringen aan die buslijn: uitstappen en tafelvoetballen in de Concourslaan; buschauffeurs die over de zeik gingen omdat de oordopjes van onze walkmans te hard zouden klinken; leuke meiden met wie je een zogeheten 'busrelatie' had.

Dus als iemand een actie begint om de 145 voor Hoofddorp te behouden, dan ben ik onmiddellijk vóór. Want de 145 hóórt bij Hoofddorp. Natúúrlijk mag die niet weg.