Afvallen

Als je zoals ik minder probeert te eten omdat je wilt afvallen, krijg je last van afkickverschijnselen. Op slechte dagen blijkt voedsel ineens te kunnen praten. In mijn keuken liggen bijvoorbeeld een stel etters van twixen (256 kcal) hele dagen twee aan twee in hun wikkel te schreeuwen dat ik ze op moet eten. 

En bij de broodafdeling proberen in groen marsepein gehulde taartjes (266 kcal) mij telkens te verleiden. 'Hé schatje', zegt zo'n groene tante dan met zwoele stem, 'zullen wij 's samen aan de boemel vandaag?' En hoewel ze moddervet is en een dot slagroom als kapsel heeft, twijfel ik dan toch. Want eerlijk is eerlijk; ze ziet er al met al nog best lekker uit.

Zo is het hele leven momenteel een culinaire martelgang. Roze koeken (236 kcal) die mij vanuit het niets aanroepen; saucijzenbroodjes (295 kcal) die bij de warme bakker de cha-cha-cha dansen; bakken met noten (594 kcal) die mij op statafels toezingen; frikadellen (190 kcal) die sputterend vragen of ze de rugslag mogen doen in de frituur.

Compleet gestoord word je ervan!