Barbecueën

Zelden minder klaar geweest voor de kerstdagen dan nu. De kerstgedachte heeft nog niet echt postgevat bij mij, om het zo maar te zeggen. Alle sneeuw en kledder van de afgelopen dagen ten spijt. Radio 10 noch Top 2000 weten mij in de stemming te krijgen dit jaar. 

Zelfs het ultieme kerstplaatje dat dit jaar bij ons Beinsdorp is gecreëerd/opgedoken, doet me niks (rij vanaf de Venneperweg de dijk op tussen tankstation Tango en eetcafé Brechtje en je ziet het nieuwe wijkje opdoemen dat dit jaar op het terrein van betonfabriek De Ringvaart is gebouwd; pittoreske grachtenhuisjes die prachtig in de kerstverlichting staan en er nu al oudhollands uitzien).

Voor iedereen die dit gevoel met mij deelt, heb ik deze week de ultieme tip: barbecueën. Ja, u leest het goed. In brasserie/café Sylvia's Leeuwtje te Nieuw-Vennep oefent momenteel een BBQ-team voor het NK en EK BBQ-en. Tussendoor geven ze ook workshops. Dus weg met de fondue en weg met de gourmet en lang leve de bbq! Laat maar komen die loeihete zomer van 2018. Ik ben er klaar voor.