Drempelvrees

Aan de ene kant loopt er een project waarbij de gemeente zoveel mogelijk verkeersdrempels weghaalt. Aan de andere kant krijgen we er weer nieuwe bij, aan de Ringdijk, ter vervanging van de bloembakken bij de woonboten in Vijfhuizen.

Jaren is de gemeenteraad nu al drempelmoe. Verkeerswethouder Derk Reneman is dat niet, die doet alleen maar net alsof (u weet wel, Derk Reneman is die VVD-er met de bijnaam SuperDerk omdat hij als een soort van superman betaald parkeren afschafte in Nieuw-Vennep). Maar nu is hij de weg kwijt. Met een hakbijl hakt hij heel stoer betonnen bloembakken kapot, maar legt er dan drie hele irritante verkeersdrempels voor terug. Hoop werk voor niks dus. Dan verdien je zo'n bijnaam ook niet. Da's namelijk helemaal niet zo super, Derk!

Tussenstand: met pijn en moeite mogen er na jaren onderzoek en vergaderen welgeteld 3 van 1.111 verkeersdrempels weg uit Haarlemmermeer; precies het aantal dat nu bij Vijfhuizen weer is neergelegd. Waar is SuperDerk als je hem echt nodig hebt?