Lieve Anneke,

Wat heb jij als raadslid veel meegemaakt inmiddels! Het begon met ruzie binnen Forza!, waarna je met Cees van der Linden een nieuwe partij oprichtte. Vervolgens ging je solo verder als onafhankelijk raadslid Van der Veer. Nog weer later die beschuldigingen in die internationale fraudezaak. En recent las ik dat je worstelt met faillissementen en financiële problemen.

Ik vind het knap dat je je al die tijd desondanks staande hebt weten te houden. In jouw nimmer aflatende spervuur van ideeën heb ik je (helaas, zeg ik als columnist) niet op veel onzinnige dingen kunnen betrappen. Soms vind ik je wat hijgerig, maar goed: zonder aandacht ben je straks kansloos bij de verkiezingen.

Deze week pleit je voor een short stay hostel: een plek waar normale mensen die het even moeilijk hebben voor een zacht prijsje een half jaartje kunnen schuilen om hun leven weer op de rails te krijgen. Dat vind ik nou oprecht een goed idee! Hoeft helemaal niet veel te kosten. Mocht je er zelf terechtkomen: wat mij betreft maken ze je er dan directrice van.