Rini

't Is officieel! Deze maand is het een half jaar relatief stil rond raadslid Rinus Beusenberg en dat mag ook wel 's in de krant. Als columnist zit je je stiekem zorgen te maken. De week van de eenzame ouderen is net achter de rug. Bij mensen als Rinus is geen nieuws meestal slecht nieuws. Joehoe Rini, waar zit je?  

Terwijl er in de gemeente toch genoeg gebeurt. Het honkbalcomplex bijvoorbeeld. Deze week werd bekend dat daar tot in lengte van jaren waarschijnlijk twee ton per jaar bij moet om de boel niet te laten verloederen. 'Herijking van sociale subsidies', noemt Reneman dat. Ja, ja. En de ex-wethouder (begint met B en eindigt op ezuijen) die het allemaal op zijn geweten heeft, is tot op de dag vandaag ereburger van onze polder. Schijnt heel normaal te zijn in Haarlemmermeer.

In zo'n gemeente wil je niet wonen. Als ik burgemeester Theo W. was, zou ik ook naar Tilburg zijn gevlucht. Mijn voorstel voor Theo's opvolging: we halen Rinus B. uit zijn isolement en kronen hem tot burgemeester van Groot-Haarlemmermeer. Lang leve de lol!