• Sven van der Vlugt Fotografie

Voskuil: Hoofdvaart College

De directie van het Hoofdvaart College is landelijk nieuws. Zij schorste een leraar die volgens leerlingen de profeet Mohammed beledigde. Oud-leerkracht Thea de Kruijf uit Vijfhuizen schreef hierover een ingezonden brief naar deze krant. 'Hoe zinnig is het om zoveel artikeltjes te schrijven over deze leraar?' vraagt zij zich af.

Journalisten die over deze kwestie schrijven zijn er volgens haar op uit mensen 'aan het kruis nagelen'. Maar het zijn niet de journalisten hier die iemand tot doelwit maken. Dat zijn de leerlingen en in het verlengde daarvan de directie die een schorsing uitspreekt.

Dat journalisten vervolgens over zoiets opmerkelijks berichten is logisch. De Kruijf roept in dezelfde brief journalisten op hun huiswerk beter te doen. Maar haar eigen beschuldigingen richting de journalistiek dan? Die komen niet verder dan wat algemeenheden ('sensatienieuws') die aan elkaar hangen van de vooroordelen over journalisten.

Ik daag deze dame uit drie feitelijke onjuistheden te noemen in alle artikelen tot nu toe over deze kwestie. Denk niet dat het haar lukt.