Columns

VOSKUIL: Teylingen

Teylingen. Fusiegemeente van Sassenheim, Voorhout en Warmond. Wethouder Arno van Kempen daar heeft een droom: in 2030 'volledig duurzaam' worden (wat dat inhoudt, weet niemand, maar het klinkt zo lekker - zoals duurzaamheid vaak ontaardt in gelul voor de bühne).

Haatplaat

Innig knorrend van de welvaart strekte het centrum van Hoofddorp zich voor mij uit. Ik loop er bij toeval doorheen, vanwege een interview. De winkels puilen uit van de spullen, maar er is niets dat ik zou willen hebben.

VOSKUIL: Kadotip

In een ruk uitgelezen deze week: de biografie van schaatser Kees Verkerk. Heb hem nooit in het echt zien schaatsen, zelfs niet live op televisie. Hij is van voor mijn tijd. Maar wat een prachtige verhalen en wat een held, deze man.

VOSKUIL: Nations League

UEFA… eureka! Weet niet of u de groepsloting voor het EK voetbal hebt gevolgd, maar ik heb er met bewondering naar gekeken. Voor geniale commerciële ideeën waarmee anderen slim voor het eigen karretje worden gespannen heb ik altijd een zekere sympathie gehad.

VOSKUIL: Hoi Hoi

Ergens in deze nieuwe eeuw ben ik mijn telefoongesprekken gaan afsluiten met 'hoi'. Vraag me niet waarom. Maar ik ben nu eenmaal een meeloper. Net als de rest van Nederland. Hele jofele types roepen zelfs 'hoi hoi'.

VOSKUIL: Pissen

Arthur van Dijk wordt de nieuwe commissaris van de Koning in Noord-Holland. Hé, die kennen we natuurlijk! Da's de immers de ex-wethouder economische zaken van Haarlemmermeer.

VOSKUIL: Steunfonds

Het handige van een goed lokaal nieuwsblad is dat daarin columnisten staan die de gemeenschap geld kunnen besparen.

VOSKUIL: Vrouwen bloot

De zon was op zijn heetst. Het was de derde dinsdag van september en 25 graden. In Den Haag had de koning zojuist gezegd dat het tijd wordt dat meer mensen gaan profiteren van de economische groei.

Pagina's