Columns

Renée Heijmans: Sprookje

Er was eens een mooi servicecentrum in Badhoevedorp. Mooi? Laten we het vooral functioneel noemen. Het was in ieder geval een heel stuk beter dan de twee balies die we in het oude dorpshuis konden bezoeken.

Voskuil: Opruimgoeroe

De satirische website De Speld heeft nogal wat met Hoofddorp de laatste tijd. Vorige week was er een berichtje-met-een-knipoog dat de Action hier leeg zou zijn omdat de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zogenaamd langs was geweest. Het wachten is op de volgende grap van De Speld.

VrouwSimona: Populus/demos...

Misschien dat er nu mensen zijn die bovenstaande namen heel erg leuk gaan vinden voor hun boreling, maar daar gaat deze column niet over. Over naamgeving aan pasgeborenen dus.

Renée Heijmans: Ivoren wachters

De laatste weken bekruipt mij steeds vaker het gevoel dat Badhoevedorp te vergelijken is met het gebit van Philip Corvage. Hij is de hoofdpersoon in het boek 'Ivoren wachters' van Simon Vestdijk, een boek dat ik las voor mijn boekenlijst op de middelbare school.

Voskuil: Win-win

Voetbalverslagen maken al sinds mensenheugenis deel uit van deze krant. Lezers kunnen de verrichtingen van de Meerse voetbalclubs op de voet volgen. Van Kagia tot Zwanenburg en alles wat er aan eerste elftallen tussenin ronddraaft.

Voskuil: Baudet-land

Nu de uil van Minerva ook in Haarlemmermeer neergestreken is, leven ook wij in Baudet-land (overigens wilde niemand in de door Baudet bewierookte Gouden Eeuw met uilen geassocieerd worden - de uil stond voor gekte; op schilderijen kregen gekken en dwazen een uil op hun schouder geschilderd om aan

VrouwSimona: Klimaatdoolhof...

Daar zit ik dan, in het klimaatdoolhof. Ik kan roepen wat ik wil, zacht of hard, niemand hoort mij. Er komt geen gids om mij uit het Klimaatdoolhof te redden. Heel langzaam ben ik erin gewandeld, en soms voelt het ook een beetje als ingetuind.

Renée Heijmans: Verkiezingen

Het is de week van de verkiezingen! En ondanks dat de campagne een dagje stil lag vanwege de afschuwelijke gebeurtenis in Utrecht, gaan we toch naar de stembus! En met het resultaat gaat weer flink worden onderhandeld om te kijken welke samenwerking als mooiste uit de bus gaat komen.

Voskuil: Loting

Whats App, afgelopen vrijdag:

10.06

Engelse clubs gaan tegen elkaar. Let maar op. Uefa wil geen 4 Engelse halve finalisten.

10.11

Pagina's