Columns

VOSKUIL: Speedbikes

O, o, wat is die Derk Reneman toch uitgenast. U weet wel, dat is die wethouder met de bijnaam SuperDerk. De politieke superman van de VVD die onvermoeid automobilisten te hulp schiet en grossiert in juiste beslissingen. Betaald parkeren? SuperDerk schaft het met een pennenstreek af.

VOSKUIL: Geodriehoeken

Een aha-erlebnis (of juist niet?!?) in huize Voskuil: jongste dochter komt met wiskundeboek naar mij toe en vraagt: 'Wat heeft dit vak eigenlijk voor nut?' Exact dezelfde vraag stelde ik 30 jaar eerder aan míjn vader.

VOSKUIL | Dodenherdenking

Op 4 mei zijn we twee minuten stil om de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken. Aan deze dodenherdenking zijn in de loop der tijd allerhande te herdenken groepen toegevoegd.

VOSKUIL: Jarig

Als u dit leest, ben ik net jarig geweest.

'Wat doet die oude man hier?' vroeg ik me vroeger af wanneer ik mannen ouder dan 30 zag. Nu ben ik zelf 46. Toen ik geboren werd, prolongeerde Ajax de Europacup 1. Dat zegt alles, denk ik.

VOSKUIL:Patstelling

'Hoeveel krijg ik er nog voor als ik hem inruil?' vroeg ik nieuwsgierig.

De dealer keek moeilijk. '800 euro', antwoordde hij na enig denkwerk.

Zwanenknip

Kommer en kwel in Zwanenburg. Er komt een knip in de Zwanenburgerdijk tegen sluipverkeer (levensgevaarlijk natuurlijk, knippen in de ringdijk; straks staat het hele dorp onder water). U leest er elders in deze krant alles over.

VOSKUIL: 1 april

Ik weet niet of u wel eens in Nieuw-Vennep rondrijdt, maar de vier dreven waarin de oude kern van het dorp ligt geklemd vormen eigenlijk een circuit. Een geruchtencircuit.

Pagina's