Columns

Columnist:

Renée Heijmans

Renée Heijmans: Op zoek naar Obelix

Kent u Asterix en Obelix? Even een korte introductie. Zo'n 2000 jaar terug was heel Gallië bezet door de Romeinen onder leiding van Julius Ceasar. Alleen een klein dorp bleef dapper weerstand bieden aan de overheersers. Asterix en Obelix zijn de hoofdpersonen uit deze verhalen.

Columnist:

Renée Heijmans

Renée Heijmans: Ideaal 2019

Deze tijd van het jaar is de tijd van terugblikken. Wat is er goed gegaan in 2019, wat had een stuk beter gekund, wie en wat gaan we missen. De top 2000 klopt al aan de deur en de jaaroverzichten op gebied van nieuws en sport verdringen zich op de tv om de onverdeelde aandacht van de kijker.

Columnist:

Renée Heijmans

René Heijmans: De donkere dagen

Het is deze dagen toch echt een waar genoegen om door het dorp te rijden. Zeker na een uur of half vijf, wanneer de schemering komt en de straten van het dorp in een sombere donkere gloed hult. Maar niet tegen kersttijd.

Columnist:

Renée Heijmans

Column René Heijmans: Nee-Nee tegen de Ja-Ja

Als trouwe lezer zal het u vast niet ontgaan zijn: ook het ongeadresseerde drukwerk is inmiddels deel gaan uitmaken van de milieudiscussie. Dit tot groot ongenoegen van ondernemingen en adverteerders, die via papier nog steeds hun kopers bereiken en aanzetten tot de gang naar de winkel.

Columnist:

Renée Heijmans

Column Renée Heijmans: vakantie

Ik woon over het algemeen heerlijk in Badhoevedorp. Het is er groen en redelijk rustig, als je de omliggende snelwegen en Schiphol op de koop toe neemt. Ik heb een lekker huis met een tuintje en weet mijn weg er goed te vinden.

Columnist:

Renée Heijmans

Badhoevedorp saai?

Ik zou zeggen, nee. Ik woon hier nu ongeveer 13 jaar en ik vind het een fijn dorp om te wonen. Het is er over het algemeen rustig, soms wel iets te rustig. Gelukkig wordt dat ruimschoots gecompenseerd door de herrie van de ons omringende snelwegen en vooral niet te vergeten Schiphol.

Columnist:

Renée Heijmans

Samen

In het beleid van onze gemeente Haarlemmermeer lijkt steeds meer dezelfde rode draad te ontdekken: samen! Als een soort mantra komt het "samen" tot uiting in meerdere projecten en onderwerpen.

Pagina's