Columns

VOSKUIL: Kadotip

In een ruk uitgelezen deze week: de biografie van schaatser Kees Verkerk. Heb hem nooit in het echt zien schaatsen, zelfs niet live op televisie. Hij is van voor mijn tijd. Maar wat een prachtige verhalen en wat een held, deze man.

VOSKUIL: Nations League

UEFA… eureka! Weet niet of u de groepsloting voor het EK voetbal hebt gevolgd, maar ik heb er met bewondering naar gekeken. Voor geniale commerciële ideeën waarmee anderen slim voor het eigen karretje worden gespannen heb ik altijd een zekere sympathie gehad.

VOSKUIL: Hoi Hoi

Ergens in deze nieuwe eeuw ben ik mijn telefoongesprekken gaan afsluiten met 'hoi'. Vraag me niet waarom. Maar ik ben nu eenmaal een meeloper. Net als de rest van Nederland. Hele jofele types roepen zelfs 'hoi hoi'.

VOSKUIL: Pissen

Arthur van Dijk wordt de nieuwe commissaris van de Koning in Noord-Holland. Hé, die kennen we natuurlijk! Da's de immers de ex-wethouder economische zaken van Haarlemmermeer.

VOSKUIL: Steunfonds

Het handige van een goed lokaal nieuwsblad is dat daarin columnisten staan die de gemeenschap geld kunnen besparen.

VOSKUIL: Vrouwen bloot

De zon was op zijn heetst. Het was de derde dinsdag van september en 25 graden. In Den Haag had de koning zojuist gezegd dat het tijd wordt dat meer mensen gaan profiteren van de economische groei.

VOSKUIL | Marjolein

Rijdend door de steppe Haarlemmermeer en de toendra's van Abbenes dwaalden mijn gedachten af naar Marjolein Steffens, de wethouder Groen (tegenwoordig wethouder Geel) en haar controversiële maaibeleid.

Column: Schiphol, the saga continues …

Het lachertje van onze goede buur Schiphol in de maand juli was wel de aankondiging dat overwogen wordt om betalen in te voeren voor het afzetten van je familieleden, vrienden of kennissen.

Pagina's