Columns

VOSKUIL: Vrouwen bloot

De zon was op zijn heetst. Het was de derde dinsdag van september en 25 graden. In Den Haag had de koning zojuist gezegd dat het tijd wordt dat meer mensen gaan profiteren van de economische groei.

VOSKUIL | Marjolein

Rijdend door de steppe Haarlemmermeer en de toendra's van Abbenes dwaalden mijn gedachten af naar Marjolein Steffens, de wethouder Groen (tegenwoordig wethouder Geel) en haar controversiële maaibeleid.

Column: Schiphol, the saga continues …

Het lachertje van onze goede buur Schiphol in de maand juli was wel de aankondiging dat overwogen wordt om betalen in te voeren voor het afzetten van je familieleden, vrienden of kennissen.

VOSKUIL: Speedbikes

O, o, wat is die Derk Reneman toch uitgenast. U weet wel, dat is die wethouder met de bijnaam SuperDerk. De politieke superman van de VVD die onvermoeid automobilisten te hulp schiet en grossiert in juiste beslissingen. Betaald parkeren? SuperDerk schaft het met een pennenstreek af.

VOSKUIL: Geodriehoeken

Een aha-erlebnis (of juist niet?!?) in huize Voskuil: jongste dochter komt met wiskundeboek naar mij toe en vraagt: 'Wat heeft dit vak eigenlijk voor nut?' Exact dezelfde vraag stelde ik 30 jaar eerder aan míjn vader.

VOSKUIL | Dodenherdenking

Op 4 mei zijn we twee minuten stil om de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken. Aan deze dodenherdenking zijn in de loop der tijd allerhande te herdenken groepen toegevoegd.

VOSKUIL: Jarig

Als u dit leest, ben ik net jarig geweest.

'Wat doet die oude man hier?' vroeg ik me vroeger af wanneer ik mannen ouder dan 30 zag. Nu ben ik zelf 46. Toen ik geboren werd, prolongeerde Ajax de Europacup 1. Dat zegt alles, denk ik.

Pagina's