Columns

Column VrouwSimona: Zomervakantie

De zomervakantie is voor ons heel vanzelfsprekend. Toch is deze periode, waarin met name de scholen en opleidingen hun deuren voor lange tijd sluiten, er niet altijd geweest. Zo rond het jaar 1830 is de zomervakantie bij onze voorouders begonnen.

Columnist:

Renée Heijmans

Samen

In het beleid van onze gemeente Haarlemmermeer lijkt steeds meer dezelfde rode draad te ontdekken: samen! Als een soort mantra komt het "samen" tot uiting in meerdere projecten en onderwerpen.

Columnist:

Renée Heijmans

Wie betaalt de groei?

Eind vorige week lanceerde minister Cora van Nieuwenhuizen het onzalige plan dat Schiphol na 2020 mag groeien tot maximaal 540.000 vluchten per jaar. Dat zijn er welgeteld 40.000 meer dan nu het geval is.

Column VrouwSimona… Horror!...

Het Nederlands Bureau voor Toerisme doet een voorspelling dat in het jaar 2030 er hier 29 miljoen toeristen zullen komen! Ja, laat dit getal even op u inwerken en probeer het ook eens te visualiseren. Het aantal toeristen dat er nu al over het hele jaar door Nederland trekt is groot.

VrouwSimona: Gerrit

Je wordt befaamd genoemd, er staan her en der gebouwen van je in dit land, o.a. het Van Goghmuseum. Je hebt meubels ontworpen, die soms voor geen meter zitten, en dan noemt men je: Theo!

Renée Heijmans: kermis

Kermis was voor mij, toen ik nog kind was, een wereld van magie, waarin ik nog geen last had van hoogtevrees of andere belemmerende fobieën. Ongedwongen stapte ik in de Hully gully, tegenwoordig de Polyp, en liet ik me willoos over de kop slingeren in iedere attractie die dat met mij aandurfde!

VrouwSimona: geluidsarm…

Soms kan je als mens liggen piekeren over hoe het een en ander op te lossen. Dan, op het moment dat de moed je in de schoenen zakt en je de handdoek dan maar in de ring wil werpen, plopt daar een oplossing binnen. Wethouder Jurgen Nobel heeft laatst ook zo'n Eureka momentje gehad.

Voskuil: Delia

Soms heb je van die mensen in een dorp die iedereen lijkt te kennen. Delia van Eeden (1938-2019) was zo iemand. Een bv'er: bekende Venneper. Alleenstaand, kindervriend, nooit verlegen om een praatje. Zulke figuren vervullen wel dégelijk een verbindende functie in een dorp.

Pagina's