• Trudy Witteman

Cultuuragenda Haarlemmermeer

do 13 juni

Hoofddorp

Musical

De musicalproductiegroep volwassenen van Pier K speelt de sprankelende voorstelling 'Little Shop of Horrors', waar zij een seizoen lang aan hebben gewerkt. 'Het vertelt het verhaal van Seymour Krelborn. Seymour werkt als bloemist bij Mushniks Skid Row Florist Shop. De zaken gaan slecht en hij staat op punt om ontslagen te worden.

Vr 14 juni

Hoofddorp

Paardenfeest

Vandaag start het Concours Hippique Haarlemmermeer in het Haarlemmermeerse Bos. Het jaarlijkse paardenevenement met een aantrekkelijk randprogramma zal ook morgen en zondag plaatsvinden. Een van de gasten is Britt Dekker die op zaterdag 15 juni als mede presentator van de showavond haar opwachting maakt. De presentatrice staat bekend als groot paardenliefhebber en is zelf ook een succesvol amazone. Naast vaste presenator Eric Hart zal zij zaterdagavond zeker de nodige humoristische bijdrages leveren aan de show.

Hoofddorp

Musical

De musicalproductiegroep volwassenen van Pier K speelt de sprankelende voorstelling 'Little Shop of Horrors', waar zij een seizoen lang aan hebben gewerkt. 'Het vertelt het verhaal van Seymour Krelborn. Seymour werkt als bloemist bij Mushniks Skid Row Florist Shop. De zaken gaan slecht en hij staat op punt om ontslagen te worden.

za 15 juni

Rijsenhout

Markt

Edwin Sauer en Jeroen van den Burg van Busa Records houden van 10.00 tot 16.00 uur in samenwerking met Dorpsfeest Rijsenhout een platenbeurs en rommelmarkt bij IJsclub De Blauwe Beugel, Konnetlaantje 29.

Vijfhuizen

Natuur

Het Bulderbos bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd van 11.00 uur tot 15.00 uur. Belangstellenden kijken terug én blikken vooruit. Het Bulderbos ligt aan de IJweg (tegenover nummer 614) waar deze doodloopt op de Polderbaan. Mensen kunnen zich opgeven via de site van Milieudefensie.

Zwanenburg

Educatie

Overal in het land zijn bouwplaatsen open in het kader van de Dag van de Bouw, bijvoorbeeld het nieuwe dorpshuis Hart van Zwanenburg.

zo 16 juni

Hoofddorp

Sport

Bij de Toolenburgerplas wordt de Sport- & CultuurFair Haarlemmermeer en de Major Family Obstacle Run gehouden. De Major Family Obstacle Run is een off-road parcours van 3 of 6 kilometer met 25 unieke obstakels. Kinderen vanaf 5 jaar mogen samen met een volwassene deelnemen. Op de markt presenteren sport- en cultuurorganisaties zich met activiteiten, optredens en geven informatie.

Halfweg

Kinderen

Stoomgemaal Halfweg met een weer gerepareerde stoomketel geheel in het teken van kinderen. Er is van alles te beleven, kolen scheppen, ijzer smeden, proefjes doen, tandwielen smeren en raden hoeveel kolen er op de kolenberg liggen en een echt stoomdiploma halen. Stoomgemaal Halfweg is open van 10.00-16.00 uur. Om 11.30 uur wordt de stoommachine gestart en is de rest van de dag volop in bedrijf.

Oude Meer

Muziek

Greenday undercover speelt in The Shack voor een heerlijke muzikale Sunday-Shack-Afternoon, aanvang 16.00 uur. Met mooi weer staan ze op het gezellige terras aan het water.

Hoofddorp

Muziek

Optreden in Hotel de Beurs aan de Kruisweg 1007 van Getz/Gilberto Project Nova. Verwacht een programma vol Bossa standards en verhalen waarin Patrieck, Annelore en hun band je meenemen naar het 1964 waarin de relaxte sfeer van de Bossa Nova zo nieuw was dat het de universiteiten van Brazilië op zijn kop zette, aanvang 15.30 uur

Wo 19 juni

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Do 20 juni

Hoofddorp

Muziek

Elke derde donderdag van de maand staat het Duyckercafé in het teken van blues, met deze maand op donderdag 16 mei de band Vintage. Drie muzikanten, Vincent Hiemstra, Willy Hietbrink en Ian Rijksen, hebben de koppen bij elkaar gestoken om een speciaal repertoire in elkaar te draaien met nummers uit de goeie ouwe tijd. Het 'Classic Rock' repertoire bestaat uit nummers waarop gedanst kan worden en nummers die zijn mee te zingen. Duyckercafé shows zijn gratis toegankelijk! Kijk voor meer informatie op www.duycker.nl.