• De winkel duidelijk zichtbaar in de Concourslaan

    Terre des Hommes Haarlemmermeer

3 Totaal dwaze Habbekrats dagen gaan weer van start

31-03-2017, 13:11 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 6 april 2017, 10:00 tot zaterdag 8 april 2017, 17:00

Locatie:

Concourslaan 17, Hoofddorp
Winkel Terre des Hommes
Hoofddorp

De Terre des Hommes-winkel aan de Concourslaan in Hoofddorp viert dit jaar zijn 3-jarig bestaan met 3 Totaal dwaze Habbekrats-dagen (TdH-dagen). Dit jaar zijn de 3 TdH-dagen op 6, 7 en 8 april. Gedurende deze dagen zijn veel artikelen voor een habbekrats te koop.

Sinds drie jaar is de Terre des Hommes-winkel gevestigd aan de Concourslaan. Duidelijk herkenbaar aan de grote foto van een Bengaals jongetje dat aan de gevel hangt. 'Daar doen wij het allemaal voor' vertelt Ella Wessels, de winkelcoördinatrice. De missie van Terre des Hommes luidt: Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor, dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen'.

De winkel kenmerkt zich door de verkoop van voornamelijk tweede hands artikelen van goede kwaliteit.

Winkelproject

Sinds de opening in 2014 steunt de winkel FORGE, de projectpartner van Terre des Hommes in de Filippijnen. FORGE steunt op verschillende manieren kinderen die uit de kinderprostitutie zijn gehaald, bijvoorbeeld door opvang in een zogenaamd opvanghuis. Sinds afgelopen jaar steunt de winkel, samen met de VHC (Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu) het opvanghuis 'Teen Dreamers Home'. Onder andere door de jaarlijkse gift kan het opvanghuis draaiende worden gehouden.

Veel aanbiedingen

'Ook deze keer is het gelukt veel (nieuwe) artikelen te verzamelen voor de TdH-dagen', vertelt Ella. 'Zo is er een grote verscheidenheid aan sieraden en speelgoed. En vergeet daarbij niet, dat bijna op alle artikelen leuke aanbiedingen gelden. Ik denk, dat er voor iedereen wel iets bij is' zo vervolgt zij haar betoog.