Abbenes gedenkt dichter en weldoener Jan Pieter Heije

15-03-2016, 17:51 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 16 maart 2016, 10:30 tot 12:30

Locatie:

Abbenes

Een stukje cultureel erfgoed van de Haarlemmermeer: woensdag 16 maart denkt Abbenes weer terug aan dichter en weldoener Jan Pieter Heije. Er is een Heije herdenking in de kerk aan de Hoofdweg met medewerking van het kinderkoor van basisschool De Tonne en het kerkkoor.

De viering begint om 10.30 uur met het zingen van de historische liedjes, die vroeger zó veel op scholen zijn gezongen. U kent ze ook vast wel. Het kinderkoor van basisschool De Tonne is al weken druk aan het oefenen onder leiding van Ds. Berbee, maar ook het volwassen koor zal onder leiding van dirigent George Germans enkele liederen ten gehore brengen, waarbij het lied 'Abbenes'. vierstemmig gezongen zal worden, zoals Ger Hovius het jaren geleden componeerde.

Daarna vertrekken we naar het graf van Jan Pieter Heije, waar narcissen zullen worden gelegd. Eenmaal terug op school, wordt de minibieb, die nog maar pas is gerealiseerd met een donatie van het Meerlandenfonds, officieel geopend. Bij dit alles zal ook de achter-achterkleinzoon van Jan Pieter Heije weer aanwezig zijn, de heer Daniëls en zijn vrouw.

Jan Pieter Heije, die zoveel voor Abbenes heeft betekend, maar ook op cultureel en muzikaal gebied landelijk van grote verdienste is geweest, wordt nog steeds in Abbenes herdacht.

Heb je zin om die oude liedjes weer eens te zingen of wil je die mooie Abbenesser traditie meemaken, kom gezellig naar de kerk op woensdagmorgen 16 maart!