Alzheimer Café Badhoevedorp 14 juni

31-05-2018, 10:21 | Lezersnieuws | alzheimer nederland

Datum:

zaterdag 14 juli 2018, 19:30

Locatie:

Kamerlingh Onneslaan 131
Zorgcentrum 'De Meerwende'
Badhoevedorp

Jos van der Poel, van Alzheimer Nederland (team Dialoog en Landelijke Hulp), zal met gespreksleider Marianna Kuntzel spreken over regels en mogelijkheden van verkeersdeelname na de diagnose ?dementie?.

Verkeersdeelname wordt lastig na de diagnose ?dementie?. Met name autorijden is een complexe taak die bij matige of ernstige dementie niet meer mogelijk is. Bij de diagnose ?lichte dementie? is het echter wel mogelijk om te blijven rijden. Je moet dan een speciale rijtest bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) goed hebben afgelegd om een ?verklaring van geschiktheid? te ontvangen. Deze verklaring is een jaar geldig. Als wordt bepaald dat het niet meer mogelijk is om auto te rijden is dat een beperking van vrijheid en onafhankelijkheid. En vaak wil de pati?nt, die niet altijd goed inzicht heeft in de eigen situatie, het rijbewijs niet afgeven. Toch moet de diagnose ?dementie? altijd worden gemeld bij het CBR. Als dat niet gebeurt kan de chauffeur bij een ongeval strafbaar worden gesteld. En de verzekeraar mag weigeren uit te keren. Over autorijden, maar ook over andere vormen van verkeersdeelname, zal Jos van der Poel u informeren. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent van harte welkom in dit Alzheimer Caf? in Zorgcentrum ?De Meerwende?, Kamerlingh Onneslaan 131, Badhoevedorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.