Alzheimer Café Hoofddorp 28 november:Seksualiteit en intimiteit bij dementie

21-11-2017, 11:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 28 november 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

burgemeester Pabstlaan 260, Hoofddorp
De Meerstede,
Hoofddorp

Seksualiteit en intimiteit is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met dementie. Monika Eberhart zal met gespreksleider Karin Loogman spreken over mogelijke problemen bij seksualiteit en intimiteit bij mensen met dementie.

Intimiteit kunnen delen is een belangrijk en positief aspect om de zorg voor de partner met dementie goed vol te houden. Ook seksuele gemeenschap kan zowel voor ouderen met dementie als voor hun partners heel fijn zijn omdat je juist minder gehinderd bent door die nare ziekte en achteruitgang van geheugen.

Echter, bij toename van lichamelijke zorg kan intimiteit zowel door verzorgers als patiënt als onprettig en ongewenst worden ervaren. En seksualiteit kan vervelend uitpakken als de partner met dementie ontremd raakt of na opname verliefd wordt op een ander. Maar ook als de relatie niet meer gelijkwaardig is door de toegenomen zorgbehoefte kan seksualiteit de grens van bescherming overschrijden. Het bespreken van problemen met intimiteit en seksualiteit met de kinderen of naasten is vaak lastig en ongemakkelijk.

Monika Eberhart zal ingaan op problemen, vragen en onzekerheden op het gebied van intimiteit. Uiteraard is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent van harte welkom op 28 november in het Zorgcentrum 'De Meerstede', Burgemeester Pabstlaan 260, 2131 XW Hoofddorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.