Alzheimer Café Hoofddorp 29 september 2017

12-09-2017, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 26 september 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

burgemeester Pabstlaan 260, Hoofddorp
Zorgcentrum 'De Meerstede'
Hoofddorp

Alternatieve wijzen voor ontspanning voor mensen met dementie

Gastspreker Rietje Eggers, docente verpleeg- en omgangskunde, en Gertrud Althausen, coördinatrice van het Alzheimer Café Hoofddorp, zullen met gespreksleider Karin Loogman spreken over alternatieve manieren van ontspanning en communicatie voor mensen met dementie.

Rietje Eggers zal vertellen hoe je een levensboek kan maken. Een levensboek bestaat uit verhalen, anekdotes en foto's uit het leven van een persoon. Voor mensen met dementie stimuleert een levensboek het geheugen en helpt het herinneringen terug te halen en is het een sterk hulpmiddel voor communicatie.

Ook zal Rietje uitleggen wat Aromatherapie (de invloed van geuren op de hersenen en op het gedrag) kan betekenen voor mensen met dementie maar ook voor hun mantelzorgers.

Gertrud Althausen zal uitleg geven over Shantala massage. Shantala massage is een respectvolle streling met de volle hand over arm of been en kost niet veel tijd, maar levert wel veel rust op. De strelingen kunnen gewoon over de kleding worden gegeven. Gertrud zal na de pauze ook Stoel massages aanbieden.

Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen.

Locatie: Zorgcentrum 'De Meerstede', Burgemeester Pabstlaan 260, 2131 XW Hoofddorp. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur

Inlichtingen:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.