• logo

    Alzheimer Nederland

Alzheimer Café Hoofddorp,dinsdag 24 mei 2016de positieve invloeden van aromatherapie bij dementie.

10-05-2016, 13:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 24 mei 2016, 19:00 tot 21:00

Locatie:

Zorgcentrum de Meerstede

Gastspreker Rietje Eggers, docente verpleeg- en omgangskunde èn ervarings-deskundige, zal vertellen over de positieve invloeden van aromatherapie bij mensen met dementie.

Aromatherapie maakt gebruik van de invloed van geuren op de hersenen en op het gedrag. Je kunt met behulp van zuivere geuren iemand zintuiglijk prikkelen en de geest stimuleren. Bij mensen met dementie kan aromatherapie een krachtig middel zijn tegen onrust. Maar ook kan je met geuren een vorm van contact maken als woorden niet (meer) toereikend zijn.

Rietje Eggers zal uitleggen wat Aromatherapie kan betekenen voor mensen met dementie maar ook voor hun mantelzorgers. Zij zal van de meest gebruikte aroma's uitleggen wat de werking is en een demonstratie geven van een handmassage. Als bezoekers mee willen doen met deze demonstratie is het raadzaam een handdoek mee te nemen.

Inlichtingen:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.