Biljarten in Zwanenburg

08-02-2017, 23:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 8 februari 2017, 19:26 tot vrijdag 31 maart 2017, 00:00

Locatie:

, Zwanenburg
De Olm Zwanenburg
Zwanenburg

Wist u dat er al zo'n 40 jaar wordt gebiljart in Stichting Cultureel Centrum de Olm in Zwanenburg ? De biljartclub 't Kan Altijd Beter ('t KAB) bestaat al 40 jaar en heeft 3 topbiljarts op de 1e etage van de Olm. Het aantal leden schommelt al jaren tussen de 35 en 40 stuks en deze kunnen élke dag biljarten. In de ochtenden is er clubcompetitie libre en 's middags het vrij biljarten. De ochtenden staan onder leiding van een wedstrijdleider die iedereen indeelt en er tevens voor zorgt dat je niet al te vaak tegen dezelfde speler speelt. Om 09.30 starten de wedstrijden en om 12.00 is het over. Om 13.30 kun je weer in de biljartzaal terecht tot 16.30 en mag je zelf bepalen met wie je wilt spelen en wat voor spelvorm je kiest. 't KAB heeft een doelgroep en dat zijn de 50-plussers die niet meer actief zijn in het arbeidsproces. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gemiddelde leeftijd een stuk boven de 70 jaar ligt; de jongste is 60 en de oudste actieve spelers zitten al dik in de 80 jaar !

Wij weten dat veel ouderen het lid worden van een nieuwe vreemde club als een hoge drempel ervaren, maar dat is bij ons totaal niet aan de orde, want je bevindt je tussen leeftijdsgenoten. Wij nodigen iedereen graag uit om eens te komen kijken op een clubochtend. Gewoon even een half uurtje-of langer- aanwezig zijn in de biljartzaal en sfeer proeven en.Bijna elke man heeft in zijn leven wel eens een keu in zijn handen gehad of geïnteresseerd staan kijken als er in een clubhuis of café werd gebiljart. Je kunt je biljartvaardigheden bij onze club opvijzelen door gratis les bij ons te krijgen. Heb je zelfs nog nóóit gebiljart, dan vinden onze instructeurs het geweldig om je kennis te laten maken met deze sport en je alle beginselen bij te brengen in een aantal gratis lessen. Je zult verrast zijn hoe snel je de eerste caramboles (=gescoorde punt) maakt op onze mooie groene lakens.

Wil je niet meteen zo maar binnenvallen op de clubochtend en vind je het fijner om eerst telefonisch contact te hebben met iemand van de club, bel dan dagelijks tussen 12 en 20 uur met onze instructeurs Jan Meijssen op 020-4976762 of Co van Duijkeren op 020-4978045. Zij zijn beiden zeer actief in deze sport en uitermate gemotiveerd om je te helpen met de eerste stoten.

Dames en heren 50 +…………..jullie zijn allemaal bij deze uitgenodigd om te komen kijken