concert Adam Holzman

21-06-2018, 09:55 | Lezersnieuws | Duycker

Datum:

dinsdag 10 juli 2018, 19:00

Locatie:

Raadhuisplein 5
podium Duycker
Hoofddorp

Adam Holzman toert momenteel de wereld over met proggod Steven Wilson Band. Tussen een aantal Europese shows door komt hij voor een eenmalig solo-concert naar Poppodium Duycker.

Naast de Steven Wilson band was hij een aantal jaren de bandleider van Miles Davis en speelde hij met grootheden als Chaka Kahn, Wayne Shorter en de band Steps Ahead. Voor zijn innovatieve toetsenwerk werk werd hij veelvuldig onderscheiden door oa. Keyboard Magazine en scoort hij hoog in de jaarlijkse polls van beste keyboardspelers.

Adam Holzman speelt een belangrijke rol op de Steven Wilson albums ?The Raven That Refused To Sing,? ?Hand.Cannot.Erase,? ?4 1/2? en ?To The Bone?. Darnaast heeft hij 10 solo-albums op zijn naam staan waaronder Truth Decay; een hard edged jazz-rock album waarop diverse leden van de Steven Wilson band meespelen, naast leden van Adam?s eigen band Brave new World.

In 2015 nam hij tijdens de Wilson tournee het album ?The Deform Variatons? op. Dit solo pianoalbum bracht hem motivatie om ook solo het podium op te klimmen. In Poppodium Duycker zal Adam zo?n solo-piano concert geven. Adam improviseert op prog en rock muziek en een aantal jazzclassics. Daarnaast speelt hij natuurlijk ook eigen werk. Een unieke kans om in een intieme sfeer kennis te maken met de grote muzikant Adam Holzman.