Concertkoor Haarlem zingt werk van Haarlemse componisten

05-09-2017, 21:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 23 september 2017, 20:15 tot 22:05

Locatie:

, Hoofddorp
Philharmonie Haarlem
Hoofddorp

Concert in het kader van het Andriessen en De Klerk Festival

Concertkoor Haarlem zingt op zaterdag 23 september 2017 werk van de Haarlemse componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk. Tijd: 20:15 uur. Plaats: Philharmonie. Toegang: € 27,50, inclusief garderobe, programmaboekje, pauzedrankje en inleiding door W.J. Cevaal om 19:30 uur.

Reserveren: tickets@concertkoorhaarlem.nl of www.theater-haarlem.nl

In het kader van het Andriessen/De Klerk Festival voert Concertkoor Haarlem met trots werk uit van zijn oprichter Albert de Klerk en diens leermeester Hendrik Andriessen. Te horen zijn het Stabat Mater en Laudate Dominum van Albert de Klerk en L'Histoire de l'Enfant de Dieu van Hendrik Andriessen, onder leiding van dirigent Ger Vos. Solisten zijn alt-mezzo Carina Vinke en tenor Falco van Loon. Het Nederlands Begeleidingsorkest begeleidt het geheel.

Een bijzonder aspect is dat Gonny van der Maten, de laatste leerling van De Klerk en sinds 1991 repetitor van Concertkoor Haarlem, het koor als organist ondersteunt. Zij brengt tevens de nieuwste compositie van Louis Andriessen ten gehore: De Goddelijke Routine. Dit werk is op speciaal verzoek van de Andriessen/De Klerk Stichting ter ere van zijn vader Hendrik gecomponeerd.

Concertkoor Haarlem wordt opgericht in 1946 door Albert de Klerk onder de naam Koor Katholiek Haarlem. De Klerk leidt het koor tot 1991 waarna Ger Vos hem opvolgt. Nu, 71 jaar na de oprichting en met pas de tweede dirigent, is het verjongende koor nog minstens zo levendig en kunstzinnig, en mag het zich door het hoge niveau tot de leidende koren van de omgeving rekenen.