• voorbeeldtuin in de Heimanshof

    pr

Cursus 'Maak je eigen natuurtuin'

29-01-2017, 17:42 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 maart 2017, 19:30 tot zondag 9 april 2017, 17:00

Locatie:

Wieger Bruinlaan 1, Hoofddorp
De Kijkdoos
Hoofddorp

Vind jij een groene en natuurlijke tuin ook zo belangrijk en wil je weten hoe je zo'n tuin kunt creëren? Doe dan mee met de cursus 'maak je eigen natuurtuin' die in maart van start gaat in De Kijkdoos op het terrein van heemtuin De Heimanshof. De cursus wordt gegeven door deskundige biologen/ecologen/docenten. Via zowel theorie als praktische voorbeelden uit de heemtuin krijgen deelnemers handvatten en ideeën voor hun eigen tuin. Er is geen voorkennis nodig, wel enthousiasme voor natuurlijk tuinieren.

De drie cursusdagen zijn dinsdag 14 en 28 maart ('s avonds) en zondag 9 april ('s middags). Deelname kost € 50,- maar is gratis voor vrijwilligers van De Heimanshof en voor deelnemers die na de cursus besluiten actief als vrijwilliger mee te gaan werken in de tuin.

Deelnemers ontvangen een syllabus en het boekje '21 Ontdekthema's in De Heimanshof'. Hierin staat een schat aan informatie over een groot aantal planten uit de heemtuin.

Het adres van De Kijkdoos is Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp. Uiterste inschrijfdatum is 5 februari 2017. Voor meer informatie en aanmelden: Dick Gatsonides via dimajema@quicknet.nl