De film Scent of a Woman

15-09-2017, 15:10 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 29 september 2017, 14:00

Locatie:

Bloemendaalsestraatweg 201, Aalsmeerderbrug
't Brederode Huys
Aalsmeerderbrug

Santpoort-Zuid

Vrijdagmiddag 29 september a.s. is het weer filmmiddag bij de Vereniging Santpoorts Belang en u bent van harte welkom. Er wordt deze middag de film Scent of a woman vertoond.

Scent of a Woman is een Amerikaanse film uit 1992 geregisseerd door Martin Brest en gebaseerd op het boek Il Buio E Il Miele van Giovanni Arpino. Al Pacino won voor zijn hoofdrol een Oscar, waarvoor ook de film zelf, het scenario en regisseur Brest in hun categorieën werden genomineerd. Zowel het scenario als de film wonnen daadwerkelijk Golden Globes, evenals Pacino.

Scent of a Woman gaat over de blinde kolonel buiten dienst Frank Slade. Hij woont in bij zijn nicht. Zij wil voor Thanksgiving op reis gaan met haar gezin. De knorrige en alcoholistische Slade wil niet mee en zij zoekt daarom iemand die op hem kan letten en hem kan helpen waar nodig. Charlie Simms neemt de taak op zich om wat geld te verdienen. Wat hij niet weet, is dat Slade een speciaal plan in gedachte heeft voor dat weekend. Hij overtuigt Charlie mee te gaan op een weekend waarin mooie vrouwen, goede wijn, goed eten en tango een rol spelen, waarna Slade een einde aan zijn leven wil maken.

Aanvang van de film is 14:00 uur en de toegang is gratis.

't Brederode Huys, Bloemendaalsestraatweg 201, tel. 023-5383016

zie ook: www.santpoortsbelang.nl