• “Samenzijn en plezier staan voor Don Bosco bovenaan. Dat proeft u terug in de oliebollen” - Bob Schelling, rechts vooraan

    Henk van Ommeren

Don Bosco slaat nieuwe plezierige weg in met oliebollen

21-11-2016, 13:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 21 november 2016, 13:04 tot zaterdag 31 december 2016, 13:04

Locatie:

Doctor Schaepmanstraat 5, Zwanenburg
Villa Don Bosco
Zwanenburg

HALFWEG - Voor het vijfde jaar op rij bakt jeugdvereniging Don Bosco uit Halfweg oliebollen en appelflappen op oudejaarsdag. Met de opbrengst hoopt de vereniging ook in 2017 weer een aantal spectaculaire evenementen te kunnen neerzetten. Afgelopen jaar kon de vereniging haar leden zelfs trakteren op een uitje naar het Tikibad van Duinrell om het zestigjarig jubileum te vieren.

Mede organisator Dyon van Stigt geeft aan dat dit jaar voor een ander pad gekozen is. "Waren wij vorig jaar in de voorbereiding voornamelijk bezig met de hoeveelheid oliebollen die we zouden gaan verkopen, is het nu juist de smaak en kwaliteit van de bol die ons extra bezig houdt" zo verteld hij.

Dit jaar is binnen de organisatie voor het eerst afgesproken om een limiet aantal oliebollen en appelflappen te verkopen.

"Vorig jaar hadden wij als doel om zo veel mogelijk oliebollen verkopen. Voor sommige bakkers resulteerde dit in een werkdag van 13 uur. Dat willen wij dit jaar voorkomen. Hoewel de extra opbrengsten voor de vereniging geweldig zijn, staan samenzijn en plezier voor Don Bosco bovenaan. Dat proeft u terug in de oliebollen" zo licht organisator Bob Schelling met een brede glimlach toe.

Eind november zullen de leden van Don Bosco de straten van Zwanenburg en Halfweg afstruinen bewapend met bestelformulieren, pennen en een vlotte verkooppraat.

De jeugdige verkopers gemist? Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van de jeugdvereniging namelijk: www.don-bosco.nl. Hier is overigens ook een bestelformulier te vinden voor de betreffende oliebollen.