Dutch Roots And Blues Tour

09-03-2017, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 26 november 2017, 16:00 tot 20:00

Locatie:

Raadhuisplein 5, Hoofddorp
Duycker
Hoofddorp

Zeven van de beste roots & blues bands van Nederland slaan de handen ineen en gaan vanaf dit najaar gezamenlijk langs de grotere zalen voor een serie indoor festivals onder de naam Dutch Roots and Blues Tour.

De deelnemende bands zijn:

Rootbag, Dynamite Blues Band, Detonics, The Damned and Dirty, LaBomba, Little Steve & The Big Beat en Paardekooper.

Daarmee staat een groot deel van het beste dat Nederland te bieden heeft samen in de deelnemende zalen. En dat is tot nu toe nog nooit gedaan.

Rootbag

Rootbag bestond ooit uit de drie bandleden Richard, Dick en Jeroen. Door veel ongeluk onderweg is daar nu alleen Richard van over samen met zijn twee nieuwe bandleden Jody en Roelof. Rootbag is een mix van sexy grooves, R&B en blues uit Mississippi Delta. In 2014 kwam hun CD uit waarmee ze de 'Blues CD of 2014' wonnen.

Dynamite Blues Band

Dynamite Blues Band, voormalig de band Big Blind, brachten in 2016 hun tweede album uit. Al vanaf het begin krijgt deze band veel aandacht in de media. Zo speelde ze bij 3FM en in "De Wereld Draait Door".

Detonics

Bij de Detonics is stil staan geen optie. Ze spelen '50's West Coast Blues' en zorgen voor veel beweging in de zaal. Ze spelen met creativiteit, lef en explosie tijdens hun optredens. In 2016 werden de Detonics winnaar van de Dutch Blues Challenge.

The Damned and Dirty

Ze rocken, ze brullen en ze schreeuwen. De stemmen van The Damned and Dirty gaan recht door je heen. Dit duo schrijft, produceert en neemt hun eigen muziek op. Dit doe ze zeker met succes.

LaBomba

Deze vierkoppige band is een mix van Nederlandse en Amerikaanse afkomst. Ze spelen veel op festivals en in grote zalen. LaBomba laat zich beïnvloeden door muziek van Gary Moore, Hendrikx, Triggerfinger en meer.

Little Steve & The Big Beat

Het wordt handen klappen en dansen tijdens Little Steve & The Big Beat. Deze energieke band combineert blues met soul en vurig gitaarspel met strenge vocals.

Paardekooper

Bas Paardekooper is geboren voor de blues muziek. Al vanaf jongs af aan is hij geïnspireerd door Jimi Hendrix. Het duurde wat jaren en verschillende bands voor de band Paardekoper gevormd werd.

Gratis CD bij VVK kaart

De deelnemende bands hebben besloten om allemaal een bijzondere track aan te leveren voor een speciale, gelimiteerde CD. Deze gratis CD krijg je alleen bij de voorverkoopkaarten.

De kaartprijs is in de voorverkoop €22,-, dit is inclusief €2,- servicekosten.