• Bram Fischer

    Marketing & Communicatie

Filmhuis Pier K draait Bram Fishcher

24-11-2017, 10:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 1 december 2017, 20:00 tot 22:15

Locatie:

Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep
Pier K Nieuw Vennep
Nieuw-Vennep

Glansrol voor Peter Paul Muller in de dramatische biografische film Bram Fischer. Vrijdagavond 1 december om 20:00 uur.

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt.

Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela.

Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer (Peter Paul Muller) neemt hun verdediging op zich.

Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Een kaartje kost €8,- en is inclusief één consumptie in de pauze. 65+'ers en CJP'ers ontvangen €1,50 korting.

Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023 566 95 65 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf.