• I, Daniel Blake

    pr

Filmhuis Pier K draait 'I, Daniel Blake'

08-05-2017, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 12 mei 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep
Pier K Nieuw-Vennep
Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP In Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep draait op vrijdag 12 mei om 20 uur 'I, Daniel Blake'. Het is wederom een uiterst innemende film van regisseur Ken Loach die sociaalkritische thema's niet schuwt.

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de overheid moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Een kaartje kost €8,- en is inclusief één consumptie in de pauze. 65+'ers en CJP'ers ontvangen €1,50 korting. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023 566 95 65 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf.