• Retour en Bourgogne

    Marketing & Communicatie

Filmhuis Pier K draait Retour en Bourgogne

01-12-2017, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 8 december 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep
Pier K Nieuw Vennep
Nieuw-Vennep

Liefde voor familie, wijn in Retour en Bourgogne en kaasjes bij Pier K, vrijdagavond 8 december om 20:00 uur.

Met Retour en Bourgogne schetst regisseur Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden.

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen.

We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Na afloop van de film wordt er geheel toepasselijk wijn geserveerd en gratis toastjes en kaasjes.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Een kaartje kost €8,- en is inclusief één consumptie in de pauze. 65+'ers en CJP'ers ontvangen €1,50 korting.

Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023 566 95 65 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf.