• Filmhuis Pier K draait de film Suffragette

  pr
 • Filmhuis Pier K draait de film Suffragette

  pr
 • Filmhuis Pier K draait de film Suffragette

  pr
 • Filmhuis Pier K draait de film Suffragette

  pr

Filmhuis Pier K draait Suffragette

24-02-2017, 16:55 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 3 maart 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep
Pier K Nieuw-Vennep
Nieuw-Vennep

In het kader van Internationale Vrouwendag draait Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep vrijdag 3 maart om 20:00 uur het Engelse, historische filmdrama Suffragette.

Met onder andere Meryl Streep en Carey Mulligan in de hoofdrol maakte regisseur Sarah Gavron de eerste speelfilm over de vrouwelijke strijders van de Suffragettes. Deze vrouwen streden voor gelijke rechten en vrouwenkiesrecht. Ze waren vaak niet hoog opgeleid en behoorden tot de arme arbeiders die al snel merkte dat hun protesten tot niets leidden. Radicalisering en geweld was de enige oplossing en was de enige kans op verandering. De Suffragettes zette alles op het spel, zelfs als het ging om hun gezin, hun baan en hun leven.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Een kaartje kost €8,- en is inclusief één consumptie in de pauze. 65+'ers en CJP'ers ontvangen €1,50 korting. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023 566 95 65 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf.