• Poster Finale Dutch Blues Challenge

    Eigen foto

FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2017

25-07-2017, 22:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 8 oktober 2017, 14:30 tot 20:00

Locatie:

VENNEPERWEG 471, Nieuw-Vennep
HOTEL DE RUSTENDE JAGER
Nieuw-Vennep

Finale Dutch Blues Challenge 2017

Op zondag 8 oktober wordt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge gehouden, een jaarlijks evenement waarbij Nederlandse bluesartiesten de uitdaging aangaan om in januari 2018 een plek te veroveren bij de befaamde International Blues Challenge in Memphis. De band vertegenwoordigt daarnaast Nederland tijdens de Europese Blues Challenge in maart 2018 in Noorwegen. Ook levert het de deelnemers promotie en boekingen op, doordat zij zichzelf presenteren aan een breed publiek, organisatoren, radiomakers en clubs.

De jaarlijks van samenstelling wisselende selectiecommissie van de Dutch Blues Foundation heeft de 41 inzendingen beoordeeld op bluesinhoud, vocaal en instrumentaal talent, originaliteit en uitstraling.

Na voorrondes zijn de finalisten in de categorie solo/duo: Mr. Boogie Woogie en The Mudbirds en in de categorie bands: Easterfield, GG And The Cruisers, Maarten Russchen Band, Two Shakes Of A Lamb's Tail, The Ragtime Rumours en RUV.

De zaal gaat om 13.45 uur open en de Dutch Blues Challenge start om 14:30 uur. Tickets aan de deur 15,- euro (v.v. 12,50, excl. servicekosten)

De Dutch Blues Foundation biedt al zeven jaar op rij talentvolle muzikanten een podium, zorgt voor erkenning van bluesmuzikanten en levert een bijdrage aan de bekendheid van de Blues in Nederland en daarbuiten.