• Expositie Kunst 2001 13 okt -19 nov 2017

    galerie

Galerie Kunst 2001 met lichtkunst collectief Visualistic en grafiek van Abel Haalmeijer

12-10-2017, 14:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 13 oktober 2017, 14:02 tot zondag 19 november 2017, 14:02

Locatie:

Snelliuslaan 35, Badhoevedorp
Galerie Kunst 2001 in Dorpshuis Badhoevedorp
Badhoevedorp

Badhoevedorp - In Galerie Kunst 2001 van vr 13 okt tm zo 19 nov 2017 een bijzondere expositie met o.a. interactieve LED-installaties en decoratieve objecten van het Lichtkunst Collectief 'Visualistic' bestaande uit de leden Arnold de Kok, Bas Heijstek en Bop Jansen. Ook grafisch ontwerper Abel Haalmeijer, al jaren goed bevriend met de leden van het collectief, exposeert 'urban-art'-ontwerpen, met daarnaast nog een bijdrage van lichtkunstenaar Rui Weerkamp.

De tentoonstelling is te zien in het Dorpshuis van Badhoevedorp en wordt geopend op zondag 15 oktober om 16.00 uur door Cas Jansen, acteur en broer van Bop Jansen.

Het Lichtkunst Collectief 'Visualistic' bestaat uit een groep vrienden die elkaar al kennen vanaf de lagere school: Arnold de Kok, Bas Heijstek en Bop Jansen. Dankzij hun grafische achtergrond zijn ze een aantal jaren geleden begonnen met maken van decoratie voor festivals. Het spelen met vormen en licht dmv moderne technieken en media hebben zich hierin natuurlijkerwijs ontwikkeld. Door controle over licht en kleur speelt 'Visualistic' met de beleving van de toeschouwer. Zo kan hetzelfde object of dezelfde ruimte dmv veranderen van kleur en licht een totaal ander object of andere ruimte worden. Zij willen de toeschouwer laten zien hoe de perceptie van een schijnbaar enkel object hierdoor kan worden beïnvloed. 'Visualistic' maakt onder andere interactieve LED-installaties en decoratieve objecten.

De fascinatie van Abel Haalmeijer voor graffiti die hij oppikte op het Montessori Lyceum, heeft hem doen belanden op het Amsterdamse Grafisch Lyceum. De opleiding die hij niet afrondde, heeft hem wel gevormd. Native arts, architectuur en graffiti, maar ook Mexicaanse kunst en maskers, verlaten industriële gebieden en technologie zijn zijn inspiratiebronnen. Uit deze smeltkroes van invloeden ontstaat zijn grootstedelijke urban-art. Een natuurlijke partner vindt hij in de Amsterdamse dance-scene, waar zijn dwingende werk op feesten en concerten goed tot zijn recht komt. Samen met Bom Voyage heeft Abel recent al een succesvolle expositie in Amsterdam verzorgd. Met de leden van Visualistic is hij al jaren goed bevriend. Dat maakt deze tentoonstelling voor beide partijen extra speciaal en aardig. Op verzoek van Abel Haalmeijer is bovendien een bijdrage van lichtkunstenaar Rui Weerkamp toegevoegd.

Meer informatie over de tentoonstelling en openingstijden van Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website: www.galeriekunst2001.nl en op Facebook.