• Oliver Twist

    niet bekend

Het Zondagmiddagpodium gaat weer van start metde musical Oliver in Het Dorpshuis in Badhoevedorp

26-09-2016, 12:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 2 oktober 2016, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Snelliuslaan 3 - 5, Badhoevedorp
Het Dorpshuis
Badhoevedorp

Op 2 oktober start het Zondagmiddagpodium haar serie voorstellingen voor senioren in verschillende dorpen in Haarlemmermeer met een verkorte uitvoering van de musical Oliver in Het Dorpshuis in Badhoevedorp.

Van oktober t/m april is er dan elke zondag een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod op het gebied van klassieke of populaire muziek, jazz, cabaret, kleinkunst, musical, (volks)dans of toneel ergens in Haarlemmermeer.

Nieuw is dit seizoen, dat de voorstellingen in Badhoevedorp plaatsvinden in het nieuwe Dorpshuis aan de Snelliuslaan 3 -5. Een prachtig gebouw met een mooie grote zaal, de mogelijkheid van een podium en meer technische faciliteiten.

Nieuw is ook de verhoging van de toegangsprijs tot € 4,50, maar nog altijd inclusief een kopje koffie of thee.

Oliver Twist

Een musical gebaseerd op één van de bekendste romans aller tijden, Oliver Twist van Charles Dickens. Een roman die tot de verbeelding spreekt en uitnodigt tot nadenken over sociale wantoestanden. Het is de eerste grote musicalproductie van de kersverse theaterschool Teylingen.

Het verhaal speelt zich af in het Londen van de negentiende eeuw. De stad, waarin Oliver opgroeit, wordt geteisterd door armoede en criminaliteit. Oliver woont in een armenhuis en wordt op een dag verkocht aan een doodskistenmaker. Hij weet daar weg te vluchten, waarna hij op straat in aanraking komt met een groep straatdieven.

Door de sluwe bendeleider Fagin wordt Oliver ingewijd in de kunst van het stelen en zakkenrollen. Vanaf dat moment is het leven van Oliver permanent in gevaar.

Een spannende voorstelling die u niet mag missen!

De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur met halverwege een pauze. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 5698873. Dan is ook vervoer met de Meertaxi te reserveren.