• Chakra's & Chardonnay

    n.v.t.

Komisch gevecht tussen spiritualiteit en ijdelheid in De Meerse!

07-05-2016, 22:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 18 mei 2016, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Hoofddorp

'Chakra's & Chardonnay' is een nieuwe hilarische toneelkomedie over yoga, super foods en menselijke tekortkomingen in de zoektocht naar rust, wijsheid en een lenige geest. Dé ultieme voorstelling om met je vriendinnen heen te gaan! Het reuzengrote yoga-ego van Yan, die als spiritueel master wil doorbreken, doet geen goed aan de re-latie met Chana; zijn sterdocente en compagnon. Zijn zucht naar macht, geld en be-kendheid drijven de twee steeds verder uit elkaar. Als Yan dan ook nog eens in zee gaat met de Russische Olga, breekt er iets bij Chana. Ze begint haar eigen yogaschool om de hoek, waarna er een felle strijd ontbrandt tussen de twee. Wanneer Chana bijna wordt omgebracht door Olga - in dit soort heilige oorlogen is alles geoorloofd, vindt de Russin - beseft Yan dat er een andere richting moet worden gekozen. Hoe zit het met de loyaliteit van zijn trouwe yoga-studenten Merel en Elvira? Gaan zij voor de 'Ver-lichting' of liever voor de Chardonnay…? Regie: Bruun Kuijt. 'Chakra's en Chardon-nay' is op woensdag 18 mei om 20:15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Scenarioschrijfster Marciel Witteman, zelf ook yogalerares en hoofdredacteur van OM Yoga & Lifestyle Magazine, neemt in 'Chakra's en Chardonnay' alle facetten van de yoga op de hak. De komedie laat zien hoe mensen zich kunnen misdragen in een setting die vraagt om innerlijk evenwicht. Daarnaast komen de grootste hits van Cat Stevens tijdens deze voorstelling voorbij. Een voorstelling die niet alleen aanzet tot lachen, maar ook tot nadenken. Diepzinnige en geestige dialogen volgen elkaar in rap tempo op. Voor iemand die volgens eigen zeggen niet aan yoga doet heeft regisseur Bruun Kuijt een geloofwaardige yogaklucht neergezet. Ook acteur Chris Tates, bekend van 'Rozengeur & Wodka Lime' en 'Flikken Maastricht', doet naast deze voorstelling zelf niet yoga: "Met Chakra's zou ik misschien aan de gang moeten, met de Chardonnay zit het wel goed."

Theaterkrant.nl***: "(Marie-Louise) Stheins weet als geen ander de kwetsbaarheid van zo'n vrouw gestalte te geven; ze is een uitstekende komedieactrice, juist omdat ze ook kan ontroe-ren. Ondanks grote gebaren blijft het personage geloofwaardig: deze vrouw bestáát."

De Meerse grote zaal

Woensdag 18 mei - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Chakra's en Chardonnay' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.