• Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior

    HOK Excelsior / L.Ignasse

Koor Excelsior zingt 'het Requiem' van Gabriel Fauré en 'Die Sieben Worte Jesu' van César Franck

17-02-2018, 21:01 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 9 maart 2018, 19:30 tot 22:30

Locatie:

Eugenie Prévinaireweg 14, Nieuw-Vennep
Kerkgebouw vd Prot.Gemeente De Rank
Nieuw-Vennep

Vrijdag 9 maart geeft het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior haar Voorjaarsconcert in Nieuw-Vennep.

Het is dit jaar een bijzonder concert. Het koor bestaat 95 jaar, maar vooral is het bijzonder omdat onze dirigent Sytze Stel met dit concert na meer dan 37 jaar afscheid neemt van Excelsior en zijn indrukwekkende carrière als dirigent beëindigt.

Uitgevoerd worden:

** 'het Requiem' van G. Fauré

en

** 'Die Sieben Worte Jesu' van C.Franck

Solisten:

* Diana Verdoodt, sopraan

* Ludwig van Gijsegem, tenor en

* Hans de Vries, bas-bariton.

Orgel: Peter Ouwerkerk

Orkest: Holland Symfonie Orkest.

Algehele leiding: Sytze Stel.

* Sopraan Diane Verdoodt is binnen en buiten Europa bekend met haar zeer uitgebreide repertoire en vertolking van vele oratoria en opera's, radio/cd-opnames en deelname aan muziekfestivals.

* Ludwig van Gijsegem is een begrip in de concertwereld. Hij gaf meer dan 500 Bach- en Händelconcerten. Zijn repertoire bestrijkt de middeleeuwse muziek tot de meest recente composities.

* Hans de Vries is bekend als zanger van oratoria- en operaconcerten, w.o. Bach's passionen, de Messiah van Händel en meerdere Requiems. Hij was te horen in diverse Europese landen als concert/operazanger en als vertolker van recitals.

* Peter Ouwerkerk is al lange tijd de vaste organist bij Excelsior. Peter is bekend van concerten in binnen- en buitenland, van publicaties in internationale tijdschriften over o.m. Bach, Britten en Poulenc, en als dirigent van het hoog aangeschreven kamerkoor Voci Vivaci.

* Het Hollands Symfonie Orkest bestaat uit goed op elkaar ingespeelde musici. Het is onderdeel van de Holland Orkest Combinatie en een vooraanstaand orkest voor het begeleiden van koren.

* Sytze Stel dirigeert sinds 1980 HOK Excelsior en heeft aangegeven zijn lange carrière als dirigent te willen beëindigen met dit Voorjaarsconcert. Sytze acht het zijn belangrijkste taak om anderen met zijn muzikale opvattingen en ideeën te inspireren hetgeen hem uitstekend is gelukt. Hert Koor is hem daar zeer dankbaar voor.

Kaarten incl. programmaboekje en 1 consumptie zijn verkrijgbaar bij fa.S.de Wit en Zn, Nieuw Vennep, via onze website en tel. 0252-622480

(voorverkoop € 25,=, aan de kerk € 27,50, jeugd tot 16 jaar € 10,=).

Meer informatie kunt u vinden op onze website WWW.KOOREXCELSIOR.NL en bij voorzitter Dick Smit, tel. nr. 0252-622480

Wij verwelkomen u graag bij ons Voorjaarsconcert en tevens Afscheid van Sytze Stel !