Kunst- en boekenbeurs

22-03-2018, 22:12 | Lezersnieuws | Marco de Mol

Datum:

donderdag 12 april 2018, 19:00 tot zaterdag 14 april 2018, 15:00

Locatie:

Eug.Pr?vinaireweg 14
Prot.Kerkgebouw De Rank
Nieuw-Vennep

Tijdens de Kunst- en Boekenbeurs zal er een keur aan boeken worden aangeboden, netjes gesorteerd op soort / categorie. Ook een beperkte hoeveelheid LP?s, en singles, beschikbaar tijdens de KBB. Verder is ook Priscilla, net als bij de rommelmarkt, weer present met een aparte verkoopstand, met keuze uit allerlei leuke items, en vele lekkernijen (bijv.: potjes jam, heerlijke taarten, etc.).

Naast de boeken is er ook aandacht voor diverse kunstvormen / - uitingen. Zo zijn er diverse schilderijen te bewonderen van verschillende kunstenaars, die vrijwel allemaal verbonden zijn aan de kunstenaarsgroep ?Het Kleurenpalet?. Ook zijn prachtige keramische potten / vazen te zien, gemaakt door onder andere Rietje Schouten, 3D-objecten en sieraden van Dick Regenboog en beeldhouwwerk van Annie Schrijvers en Attie Jobse. Tevens zijn aparte sieraden te zien van Irene Fickel, Maaike de Haes en Maaike Wijbrandi. Daarbij is het de bedoeling dat een aantal kunstenaars hun kunsten ook daadwerkelijk zullen tonen; op welke momenten zij dan aan het werk zijn, moet nog nader worden afgesproken, maar dat komt goed.

Daarnaast vindt op donderdagavond (12 april) de wekelijkse repetitie van het Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior plaats in de kerkzaal, en die openbare repetitie is dan voor iedereen toegankelijk.

Maar ook op vrijdag 13 en zaterdag 14 april zullen de deuren van de kerkzaal geopend zijn, zodat bezoekers er een kijkje kunnen nemen en uitleg kunnen krijgen over de kerkzaal, onze kerk, onze activiteiten, etc.. Als extra wordt er op zaterdag, om 11.00 uur, een rondleiding kerktoren aangeboden voor maximaal 8 deelnemers. En dat herhaalt zich om 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Verder zal op vrijdag en zaterdag ook het orgel en de vleugel regelmatig worden bespeeld, om de muzikale mogelijkheden ervan te demonstreren.

Ook de kinderen zijn van harte welkom. Er is bijvoorbeeld een leuke puzzeltocht in de kerk waarbij je een gratis consumptie kunt verdienen !

En natuurlijk wordt ook de ?inwendige mens? niet vergeten.??.: tijdens de Kunst- en BoekenBeurs wordt een zithoek ingericht, waar u even rustig kunt pauzeren, onder het genot van een kopje koffie, thee, of een drankje. U kunt dan op uw gemak uw nieuwe aankopen alvast nader bekijken, of gewoon lekker gezellig bijpraten met bekenden / vrienden, die ongetwijfeld ook op deze Kunst- en Boekenbeurs af zullen komen.