• Uitzicht vanuit de DC-3 Dakota cockpit

    Paul van den Berg
  • PBA sailing the air

    Dietmar Schreiber

Laatste DC-3 vluchten 2016

14-09-2016, 11:42 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 18 september 2016, 14:45 tot zondag 25 september 2016, 16:30

Locatie:

Thermiekstraat 14, Schiphol
Vertrek vanaf KLM Jet Center Schiphol-Oost
Schiphol

Er zijn nog slechts enkele plaatsen voor de laatste DC-3 vluchten van dit vliegseizoen. Per 1 oktober verhuist de Koninklijke DC-3 Dakota 'Prinses Amalia' naar vliegveld Lelystad en start de grootschalige E-inspectie ter voorbereiding op het vliegseizoen 2017.

Vlieg zondag 18 september mee over het Land van Maas en Waal. Dit door Boudewijn de groot bezongen gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: veel water, imponerende dijken en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. U vertrekt om 15.45 uur vanaf Schiphol en vliegt in 60 minuten naar Woerden en via Dordrecht, Zaltbommel, Geldermalsen en Vianen terug naar Schiphol.

Zaterdag 24 september vliegt onze Koninklijke DC-3 over de Noord-Hollandse Steden Haarlem, IJmuiden en via de Zaanse Molens en Amsterdam terug naar Schiphol. Deze vlucht duurt 30 minuten.

Zondag 25 september is de Plassenroute echt de allerlaatste vlucht van dit seizoen. Vanaf Schiphol vliegt de PBA in 30 minuten over de Vinkeveense Plassen, Kasteel de Haar en via de Loosdrechtse en de Ankeveense Plassen terug naar Schiphol.

Geniet op slechts een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) van het uitzicht door de grote ramen.

Iedere vlucht is inclusief de Dakota Experience. De piloot van de Dakota inspecteert samen met de passagiers het vliegtuig en vertelt onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren. Ook staat hij stil bij het levensverhaal van dit legendarische vliegtuig dat op 11 januari 1944 afgeleverd werd bij de 8th Air Force. Het nam deel aan onder andere D-day in Normandië en operatie Market Garden, waarmee deze DC-3 bijdroeg aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Een gerepareerd kogelgat in de romp herinnert hier nog aan. Vragen staat natuurlijk vrij voor de passagiers tijdens deze Dakota Experience.

Boek snel want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.