• Publieke Werken

    n.v.t.

Laatste kans: Publieke Werken in Filmhuis Het Oude Raadhuis

13-05-2016, 10:39 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 15 mei 2016, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Het Oude Raadhuis

Een Nederlandse film van absolute klasse! 'Publieke Werken' geeft een schitterend en levensecht beeld van Amsterdam in 1888 en daarmee is de film in feite een monument op zichzelf.

Wie wel eens onze hoofdstad aandoet, het prachtige Centraal Station van Pierre Cuypers uitloopt en even voorbij de werkzaamheden van de chronisch getroebleerde Noord-Zuidlijn kijkt, ziet het Victoria Hotel rechts aan het Damrak. Wie nog wat beter kijkt, richting de Prins Hendrikkade, ziet een wel erg vreemdsoortige onderbreking van

het klassieke witte hoekgebouw waar het hotel huist. Waar de gevel recht door zou moeten lopen, zijn een tweetal kleine gebouwtjes te zien die het aangezicht van het hotel flink in de war schoppen. Hoe heeft deze situatie zo kunnen ontstaan? Waarom is het Victoria Hotel dat eind negentiende eeuw werd gebouwd niet gewoon doorgetrokken. Een mogelijke oorzaak wordt gegeven in 'Publieke Werken' waar degetergde vioolbouwer Vedder het veld moet ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Met zijn overmoedige neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, beramen de twee een uiterst riskant plan om het onderste uit de kan te halen. Bevlogen of is het hoogmoed?

'Publieke Werken' moet je zien met professioneel beeld en geluid en is met Pinksteren op zondag 15 mei 20:00 uur te zien in Filmhuis Het Oude Raadhuis.

Het Oude Raadhuis

Zondag 15 mei - 20:00

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Publieke Werken' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.