• Danny van den Berg

Legendary Albums Live speelt Stevie Wonders 'Songs in The Key of Life' in De Meerse

15-03-2016, 22:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 30 maart 2016, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Hoofddorp

Er zijn van die platen, die nummer voor nummer en noot voor noot onderdeel zijn gaan uitmaken van ons collectieve muziekgeheugen. Zoals 'Songs In The Key of Life': het muzikale meesterwerk van Stevie Wonder met onvergetelijke hits als 'Sir Duke', 'I Wish', 'As', 'Isn't She Lovely' en 'Pastime Paradise'. Deze plaat werd op 28 september 1976 uitgebracht door Motown Records en is naast één van de belangrijkste mijlpalen uit de popgeschiedenis ook het bekendste en meest succesvolle album uit Stevie Wonders carrière. Een plaat met inhoud, samengevat in Stevies formule voor de mensheid: Love + Love - Hate = Love. 'Legendary Albums Live' is te zien op woensdag 30 maart om 20:15 uur in de grote zaal in De Meerse.

Legendary Albums Live presenteert 'Songs In The Key of Life' in de regie van Jos Thie (Jochem Myjer, Armin van Buuren) wat garant staat voor een muzikaal en visueel indringende uitvoering van dit swingende soulalbum. Alle songs exact in de juiste volgorde gespeeld door een grote band bestaande uit Nederlandse en Belgische topmusici met blazers, vleugel, toetsen, percussie, drums, bas, gitaren, een (hoe kan het anders) ongelooflijke mondharmonicaspeler en drie meeslepende solisten: Sabrina Starke, Erica Yong en Ricardo Burgrust. Een muzikaal verhaal verpakt in een uiterst ritmisch, beeldend en swingend spektakel dat gebruikmakend van alle moderne technische middelen van vandaag het nagenoeg onmogelijk zal maken te blijven zitten in uw theaterstoel. 'Songs In The Key of Life' is de eerste van een reeks legendarische albums dat door Legendary Albums Live komende jaren tot leven zal worden gebracht.

De Meerse grote zaal

Woensdag 30 maart - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Legendary Albums Live' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.