• Leonie Meijer

    Natacha Verheij

Leonie Meijer speelt 'HIER'

12-10-2018, 12:33 | Lezersnieuws | Monique Ophorst

Datum:

vrijdag 19 oktober 2018, 20:30

Locatie:

Hoofdweg 675
Het Oude Raadhuis
Hoofddorp

Zangeres en songwriter Leonie Meijer kreeg in 2011 nationale bekendheid als finaliste van de Voice of Holland. Inmiddels heeft ze haar plek gevonden in het theater, waar haar liedjes, haar overweldigende live stemgeluid en haar persoonlijkheid helemaal tot hun recht komen. Eerder dit jaar speelde ze de sterren van de hemel als vrouwelijke lead in de voorstelling Bella Italia, dit najaar staat ze met haar eigen band en haar eigen show HIER op het podium.

HIER, is een muzikale roadtrip waarin Leonie met intieme liedjes en verhalen haar publiek deelgenoot maakt van een aantal reizen dat zij in haar eentje maakte. Van spontane optredens in New Orleans en Memphis, via het heiligdom Nashville naar de blues in haar eigen ziel. Maar ook haar reizen naar Ierland en de opnames van haar meest recente album 'NJ123' in Praag vormden inspiratie voor HIER. De voorstelling HIER werd geregisseerd door Bavo Galama. Op het repertoire staan, naast materiaal van het nieuwe album ?NJ 123? ook haar eerdere Nederlandstalige nummers zoals ?Als ik breek? en ?Scherven van geluk?. Leonie wordt op het podium bijgestaan door haar vaste band bestaande uit Hajo Sanders (piano/keys), Jack Pisters (gitaar) en Jaimie van Hek (bas).

"De diversiteit, de herkenning en de passie voor muziek van Leonie Meijer zijn van zulk hoge kwaliteit dat zij grote zalen verdient. HIER is een zeer gevarieerde voorstelling die elke muziekliefhebber gezien moet hebben" ***** Theaterparadijs. "NJ123 is een album waarmee Leonie Meijer nieuwe wegen inslaat en direct op kop gaat" (Maxazine) "Ze weet haar eigen gevoel over te brengen, en zich los te maken van de mainstream. Met dit album toont ze vertrouwen te hebben in haar eigen creativiteit, en eerlijk gezegd: dit is terecht". (Mpodia).