Maatvast Doet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart! Doe je mee?

12-02-2018, 08:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 9 maart 2018, 10:00 tot zaterdag 10 maart 2018, 19:00

Locatie:

, Hoofddorp
18 locaties van Maatvast
Hoofddorp

HOOFDDORP - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart vindt NLdoet weer plaats. De grootste vrijwilligersactie van Nederland! Op maar liefst 18 Maatvast locaties wordt tijdens NLdoet een activiteit georganiseerd.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Voor burgers die nog geen vrijwilliger zijn, is het een ideale manier om te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Bij Maatvast zijn in de 24 buurt-, dorpshuizen en jongerencentra meer dan 350 vrijwilligers actief. Een deel daarvan zet zich ook in tijdens NLdoet.

Op de 18 Maatvast locaties die mee doen met NL doet steekt jong en oud de handen uit de mouwen. Er zijn veel opknap of schilder klusjes binnen maar ook de buitenruimte wordt aangepakt, bijvoorbeeld door het maken van picknicktafels of een pergola. Woon je in de buurt van een van de Maatvast locaties en help je graag een handje mee? Neem dan contact met ons op, alle hulp is welkom.

Jongerencentrum de Basis

Bij jongerencentrum de Basis uit Zwanenburg stropen zes meiden de mouwen op om op eigen kracht een nieuwe huiskamer te realiseren. Zij vinden dat een jongerencentrum de huiskamer van de wijk is, een plek waar zij zich goed moeten voelen. Vorig jaar hebben zij zich vol passie en met succes ingezet voor Kika.

NLdoet is de kick off van hun project, zij gaan dan samen met andere jongeren de huiskamer schilderen. Na NLdoet gaan zij eind april crowdfunden via het platform nieuwepioniers.nl van de gemeente Haarlemmermeer. Om hun streefbedrag op te halen organiseren zij een voetbaltoernooi in de buurt voor jong en oud. Eind mei lopen zij ook de collecte van het Oranje Fonds, waarbij de helft van het opgehaalde bedrag beschikbaar zal zijn voor de huiskamer. Omdat Maatvast dit soort initiatieven graag ondersteunt en op deze wijze haar locaties nog geschikter kan maken voor de samenleving, krijgen de meiden ondersteuning van de sociaal beheerder van het jongerencentrum.

Interesse om dit project te ondersteunen of heb je nog een mooie tafel met stoelen of juist een leuk schilderij beschikbaar die je wilt schenken aan dit project? Neem dan contact op met de sociaal beheerder via telefoonnummer: 06-41667879.

De activiteiten die door Maatvast worden georganiseerd zijn te vinden op de website: www.nldoet.nl