• Jacqueline Blom

    Fleur Beemster

Meeslepend familiedrama in De Meerse!

20-04-2016, 15:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 6 mei 2016, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Hoofddorp

Distel is dood. Hij stapte er zelf uit en niemand weet precies waarom. Er was geen briefje, geen verondersteld motief. Precies twee jaar later komt de familie weer bij el-kaar en komen de verhoudingen op scherp te staan. Een familiedrama op het snijvlak van theater en documentaire, pop- en klassieke muziek. Nieuwsberichten, flarden van telefoongesprekken, quotes en brieven doorsnijden ontluisterende dialogen en ge-fluister in de wandelgangen. Een voorstelling die als een trein over je heen dendert. Met: Jacqueline Blom, Juul Vrijdag, Jan-Paul Buijs en Mattias van de Vijver. 'Distel' is op vrijdag 6 mei om 20:15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Wolfgang Distel, succesvol filosoof en Denker des Vaderlands, pleegde twee jaar geleden zelfmoord. Waarom hij dat deed is een raadsel. Vlak voor zijn dood leek hij juist op een hoogtepunt in zijn carrière. Zijn boeken verkochten als bestsellers. Hij was overal te gast; als spreker op allerhande conferenties, op televisie als tafelgast bij talkshows en actualiteitenprogramma's..

Waarom stapte Distel uit het leven? In een portret over de man wordt de familie geconfronteerd met hun overleden man, vader, baas en minnaar. Ieder heeft een eigen verhaal en eigen herinnering aan Wolfgang. En ieders identiteit is op een of andere manier aan deze man ontleend. Distel; over de verstikkende omhelzing die familie heet.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 6 mei - 20:15 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor 'Distel' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.