• Tet Rozendal als Mata Hari

    Lutske Veenstra

Muziektheater voorstelling Mata Hari in Theater de Meerse

19-10-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 28 oktober 2017, 20:30 tot 22:00

Locatie:

Raadhuisplein 9, Hoofddorp
Theater de Meerse
Hoofddorp

Muziektheater voorstelling " MATA HARI"

Op 15 oktober 2017 is het precies 100 jaar geleden dat Mata Hari door de Fransen in Vincennes door een vuurpeloton gedood werd. Op verdenking van dubbelspionage voor de Duitsers. 100 jaar na haar dood worden de dossiers heropend. Wellicht wordt er dan eindelijk duidelijk of Margaretha Zelle wèl of niet onschuldig ter dood veroordeeld is.

Rond deze datum op zaterdag 28 oktober is Tet Rozendal met haar muziektheater voorstelling "MATA HARI" in Theater de Meerse te zien.

De voorstelling was eerder al te zien in Friesland ( de geboortegrond van Mata Hari) en in Parijs. Nu zal de voorstelling in heel Nederland in de theaters te zien zijn.

De eigenzinnige artieste Tet Rozendal gooit alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van haar zoektocht; naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari, en ook naar de Mata Hari in zichzelf.

" Mata Hari inspireerde mij om net dat stapje verder te gaan in mijn leven. Ik merk dat deze voorstelling ook het publiek inspireert om opnieuw naar de dromen in hun leven te kijken. Dat verrast me. Dat Mata Hari 100 jaar na haar dood nog zo'n impact kan hebben" Aldus de evenals Mata Hari uit Leeuwarden afkomstige Rozendal.

100 jaar na haar executie krijgt de legendarische Mata Hari opnieuw een stem, in deze muzikale theatervoorstelling.

Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal, met een zucht Parijse ooh- la- la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië. Naar een antwoord op de vraag: wat bezielde Margaretha Zelle uit Leeuwarden toch?

Kaarten: www.demeerse.nl

tel: 023- 55 63 707

Regie: Brigitte Odett, Muziek: Erik de Reus, Spel en script: Tet Rozendal

Op de website www.tetrozendal.nl zijn de speeldata te vinden.

Bijlage:Pers foto 'MATA HARI"' fotografie: Lutske Veenstra,