• Kerktoren Joannes de Doper met banner Open Huis 2018

    Patrick Gunther

Open Huis 2018

13-09-2018, 09:58 | Lezersnieuws | Patrick Gunther

Datum:

zondag 16 september 2018, 10:00

Locatie:

Kruisweg 1071
Joannes de Doper Kerk
Hoofddorp

Nog nooit de kerktoren beklommen? En je hebt ook nog geen seflie met de paus? Probeer het dan eens dit jaar. Waar? Bij de H. Joannes de Doperkerk. Wanneer? Zondag 16 september tijdens het Open Huis. Thema: Er is meer??

Spiritualiteit

Zingeving en spiritualiteit hielden Nederland nog nooit zo bezig als nu. ?Een mooi uitgangspunt voor ons Open Huis?, vond het organisatieteam en koos het thema: Er is meer. ?Viering, bezinning, troost, rust, barmhartigheid, doorgeven van de liefde van God. We laten zien wat katholieke spiritualiteit de mensen te bieden heeft.?

Ook digitaal

Iedereen is welkom, gelovig en niet-gelovig. Er is speciale aandacht voor de jeugd die ook digitaal aan de slag kan. Leden van M25 lopen rond in rode T-shirts met een barcode. Even scannen en je weet alles over deze werkgroep voor jongeren tot 18 jaar. Een rondje Bijbelse tuin? Kan ook met een digitaal tintje: scan de QR codes op de beelden en je vindt alle verhalen. Natuurlijk kun je ook ?gewoon? door de tuin wandelen om kennis te maken met de beelden en planten. Het beklimmen van de kerktoren ? altijd een topper- staat ook dit jaar weer op het programma. Nog nooit in een kerk geweest? Gewoon nu eens doen! En bekijk ook eens de kapel op de 1e verdieping van het parochiehuis, of het Fundament, onder de kerk. Vergeet de interessante foto-expositie 159 jaar Joannes de Doper niet, en maak dit jaar wel je selfie met Paus Franciscus. Hij staat voor je klaar!

Platforms

De dag begint om 10.00 uur met een welkomstviering voor de paters van de communiteit SVD, die sinds kort in het parochiehuis wonen. Daarna, rond 11.15, volgt het Open Huis, met presentaties van de platforms diaconie, spiritualiteit, liturgie, kids & jongeren en recreatieve activiteiten. Muziekvereniging Excelsior komt spelen om dit alles een muzikaal tintje te geven. Welkom in onze bruisende parochie!