• Mystieke uitstraling

    Hilde Kruijtzer
  • Mond

    Hertsel Sharon

Opening Kunstexpo "Herleven" in De Ark

17-07-2018, 23:28 | Lezersnieuws | Rien Wattel

Datum:

zaterdag 4 augustus 2018, 16:30 tot 17:30

Locatie:

Muiderbos 36
De Ark
Hoofddorp

In De Ark in Hoofddorp vindt op zaterdag 4 augustus van 16.30 ? 17.30 uur de feestelijke opening plaats van de expositie ?Herleven?. De expositie bestaat uit schilderijen van Hilde Kruijtzer en Hertsel Sharon, twee cursisten van Pier K. Bezoekers kunnen tijdens de opening onder het genot van een hapje en een drankje de schilderijen bekijken en praten met de kunstenaars.

Hilde Kruijtzer en Hertsel Sharon hebben jarenlange schilderervaring en benaderen het schilderen op een geheel eigen en andere manier. Schilderijen van Hilde worden gekenmerkt door marmerachtige patronen en kleuren. In de meeste van haar werken zie je haar liefde voor de natuur. Zij werkt veel met warme tinten met een vleugje goud. De meeste schilderijen hebben een mystieke uitstraling. De schilderijen ontstaan zuiver vanuit haar gevoel. Kleuren worden zowel op het palet als op het doek gemengd. Hilde heeft jarenlang les gehad op de Volksuniversiteit in Haarlem en vanaf 2014 bij Pier K in Hoofddorp.

De schilderstijl van Hertsel Sharon wordt be?nvloed door schilders als Isaac Isra?ls en Max Liebermann. Hij maakt graag gebruik van warme kleuren die elkaar op natuurlijke wijze complementeren en contrasteren. Hij leerde schilderen op de Bezalel academy of arts and design in Israel. Sinds 2014 volgt hij lessen bij Pier K in Hoofddorp.

De opening zal plaats vinden op zaterdag 4 augustus van 16.30 ? 17.30 uur. Daarna zal de expositie gedurende de maanden augustus en september elke dinsdag te bezichtigen zijn van 13.30 ? 16.00 uur, evenals zondags na de kerkdienst, tussen 11.30 en 12.15 uur. Bezoek op afspraak is ook mogelijk: mail met cultuurindeark@gmail.com.

Op zondag 23 september van 15.30 ? 17.00 uur zal de sluiting van de expositie plaats vinden. Kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos. De expositie is een activiteit van Cultuur in De Ark.