Robin Borneman & Rabbit Rabbit Radio

08-08-2017, 15:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Raadhuisplein 5, Hoofddorp
Podium Duycker
Hoofddorp

By The Fire is een nieuw concept bij Duycker, een avond waarbij we de verdieping opzoeken en gaan kijken naar de verhalen die artiesten vertellen via hun muziek. Deze eerste editie staat in het teken van conceptalbums, een album met een verhaal of verbindend thema. By The Fire laat de artiesten dat verhaal "vertellen" met integrale live vertolkingen van hun conceptplaat. We hebben twee bijzondere concepten geprogrammeerd voor deze editie: Robin Borneman en Rabbit Rabbit Radio.

Robin Borneman

Robin Borneman presenteert zijn conceptalbum "Folklore II: The Phantom Wail". Het is het tweede album van wat uiteindelijk een drieluik moet worden. "Folklore" vertelt het prachtige verhaal van een reiziger zonder naam; de mysterieuze "Ranger". Verstilde momenten met herfstachtige sferen worden afgewisseld met stevige rock en gaan daarna over in ongekend mooie dromerige sounds (sprookjesfolk!). Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash kleuren het landschap donker, maar ook de warmte van Leonard Cohen en Nick Drake is nooit ver weg.

Wellicht ken je Robin Borneman ook van de Amerikaanse band Trans-Siberian Orchestra.

Rabbit Rabbit Radio

Rabbit Rabbit Radio speelt hun conceptalbum "Lost City: Songs From A Changing Sea". De muziek is te beschrijven als filmische, moderne, progressieve singer-songwritermuziek (diepzeeprog)!, door "indie-muzikanten" die hun sporen hebben verdiend in de klassieke muziek, jazz, artrock en avant-garde. De plaat duikt in de relatie tussen mens en de zee, en vertelt van de ecosystemen rond walviskarkassen op de zeebodem tot de mysterieuze verdwijning van vrijduiker Natalia Molchanova. Deze show wordt ondersteund door een speciale visuele show.

Rabbit Rabbit Radio bestaat uit Carla Kihlstedt, Matthias Bossi, Jeremy Flower en Jon Evans.